Trgovina PHOTINIA FR.”Pink Marble”na štapu

PHOTINIA FR.”Pink Marble”na štapu

SKU: 3091

U svibnju cvjeta malim, bijelim cvjetovima blagog mirisa u nijansama roze boje. Plod fotinije je bobičast, crvene do crne boje. Također se pojavljuje u proljeće, a zadržava se na biljci do zime. U Hrvatskoj je fotinija poznata i pod imenom glogić, a često ju nazivaju i vatrena ljepotica, upravo zbog njezinih listova.

SADNJA: teglirane sadnice tokom cijele godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

RAST: do 5 m

VELIČINA SADNICE: cca 100cm / kalem 80cm kugla FI 20

40,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌸 PHOTINIA FR.”Pink Marble” na štapu

Fotinija (lat. Photinia) zimzelena je biljka koja spada u porodicu ruža (lat. Rosaceae), a k nama je došla iz Nizozemske i Italije. Koristi se kao živa ograda zbog nekoliko razloga. Prvi je razlog taj što je fotinija vrlo jednostavna za uzgoj, lako se orezuje, oblikuje i jako brzo raste te tako u samo godinu dana iz sadnice može narasti biljka viša od jednog metra. Drugi je razlog činjenica da je fotinija zimzelena biljka, stoga zimi neće izgubiti svoje listove nego će i dalje imati funkciju živice.

Photinia “Pink Marble” je hibrid vrsti Photinia serrulata koja potiče s Novog Zelanda i Photinia glabra. U Europu je stigla prije nekih 40-tak godina te stekla popularnost zbog svoje otpornosti i dekorativne funkcije. Listovi su joj kožasti i ovalnog oblika, s nazubljenim rubovima. Zeleni su od kasnog proljeća do kraja ljeta, a u jesen poprimaju crveno-ljubičastu boju. Grm je ovalnog oblika pun gustih grana, a može se oblikovati i u oblik stabla.

U svibnju cvjeta malim, bijelim cvjetovima blagog mirisa u nijansama roze boje. Plod fotinije je bobičast, crvene do crne boje. Također se pojavljuje u proljeće, a zadržava se na biljci do zime. U Hrvatskoj je fotinija poznata i pod imenom glogić, a često ju nazivaju i vatrena ljepotica, upravo zbog njezinih listova.

Dodajte elegantan i šarmantan element svom vrtu s Photinia fraseri ‘Pink Marble’ na štapu. Ovaj dekorativni grm na visokom stablu ističe se svojim atraktivnim lišćem i kompaktnim oblikom.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.