ACER PALMATUM “Beni Maiko”

SKU: 1096

SADNJA: Proljeće ili jesen

ZALIJEVANJE: Preferira vlažno, dobro drenirano tlo.

RAST: 1,5 – 2,5

VELIČINA SADNICE: cca FI 19 / 70 cm

25,00 

7 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🍁 ACER PALMATUM “Beni Maiko”

Acer palmatum “Beni Maiko”  je patuljasta sorta listopadnog japanskog javora koje donosi živopisnu boju u vrt. “Beni Maiko” znači “crvena djevojka” na japanskom, što savršeno opisuje njegove intenzivne crvene listove. Ovo stablo je izuzetno popularno među ljubiteljima japanskih vrtova i bonsai entuzijastima.

Ključne značajke:

  • Izgled: Acer palmatum “Beni Maiko” je malo do srednje veliko listopadno stablo koje može doseći visinu od 1,5 do 2,5 metra, s rasponom širine do 1,5 metara. Njegovi listovi su duboko urezani, stvarajući nježan, čipkasti izgled.
  • Boja lišća: Listovi se u proljeće pojavljuju u intenzivno crvenoj boji, koja se ljeti mijenja u zelenkasto-crvenu, a zatim ponovno u jesen prelazi u briljantno crvenu. Ova promjena boje kroz godišnja doba čini ga izuzetno atraktivnim tijekom cijele godine. Lišće ima zgužvan izgled, a u proljetnom vremenu svijetlo crvenu boju koja blijedi do crvenkasto-ružičaste.
  • Kora: Kora je glatka i svijetlosmeđa, dodajući dodatni sloj vizualnog interesa kada stablo gubi lišće zimi.

Njega:

  • Svjetlo: Preferira polusjenovite do sjenovite pozicije. Previše izravnog sunčevog svjetla može uzrokovati opekline na listovima, posebno u toplijim podnebljima.
  • Tlo: Acer palmatum “Beni Maiko” najbolje uspijeva u dobro dreniranim, plodnim tlima, koja su blago kisela do neutralna. Dodavanje organskog materijala može poboljšati tlo i podržati zdrav rast.
  • Zalijevanje: Potrebno je redovito zalijevanje, osobito u suhim razdobljima. Mlade biljke trebaju češće zalijevanje dok se ne uspostave.
  • Rezidba: Rezidba nije nužna, ali se može obaviti u kasnu zimu ili rano proljeće kako bi se oblikovalo stablo i uklonile mrtve ili oštećene grane.

Savjeti:

  • Zaštitite biljku od jakih vjetrova kako biste spriječili oštećenja na nježnim listovima.
  • Mulčiranje oko biljke može pomoći u zadržavanju vlage i reguliranju temperature tla.
  • Redovito pregledavajte stablo na znakove bolesti ili štetnika, i odmah poduzmite odgovarajuće mjere.

Acer palmatum “Beni Maiko” je predivan dodatak svakom vrtu, pružajući spektakularnu boju i teksturu tijekom cijele godine. Njegova prilagodljivost i vizualna privlačnost čine ga izvrsnim izborom za vrtlare svih razina iskustva, dok će njegova elegantna prisutnost zasigurno postati središnja točka vašeg vrtnog prostora.

Mnogi kultivari izuzetno sporo rastu, što ih čini savršenim za male vrtove ili za uzgajanje u tegli.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.