ACER PALMATUM “Atropurpureum”

SKU: N/A

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

balirani korijen u jesen ili proljeće

ZALIJEVANJE: Ako sadite japanski javor u proljeće ili ljeto prvih nekoliko mjeseci zalijevajte redovito.

RAST: 3 m

8,00 45,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🍁 ACER PALMATUM “Atropurpureum” / Japanski javor

Acer palmatum “Atropurpureum” je jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih sorti japanskog javora. Ovaj grm ili malo stablo poznato je po svojoj prekrasnoj crveno-ljubičastoj boji lišća koja traje cijelu vegetacijsku sezonu. Idealno je za dodavanje dramatičnog vizualnog efekta u vrtovima i pejzažima.

Ključne značajke:

  • Izgled: Acer palmatum “Atropurpureum” naraste do visine od 3-5 metara i slične širine. Ima raširenu, zaobljenu krošnju s finim grananjem. Listovi su duboko urezani, dlanasti, s pet do sedam režnjeva, te su crveno-ljubičaste boje koja traje od proljeća do jeseni.
  • Cvjetanje: U proljeće proizvodi male, crvenkaste cvjetove koji nisu posebno upadljivi, ali dodaju suptilni šarm biljci.
  • Plodovi: Nakon cvjetanja, razvijaju se dvokrilni plodovi (samaras) koji su crvenkaste boje i dekorativni su tijekom ljeta.

Njega:

  • Svjetlo: Najbolje uspijeva na polusjenovitom mjestu, ali može tolerirati i puno sunce. Previše sunčeve svjetlosti može uzrokovati opečene listove, posebno u vrućim i sušnim uvjetima.
  • Tlo: Preferira dobro drenirano, kiselo do blago alkalno tlo. Bogata, humusna tla su idealna za optimalan rast.
  • Zalijevanje: Potrebno je redovito zalijevanje, posebno tijekom sušnih razdoblja. Održavanje tla ravnomjerno vlažnim pomaže biljci da zadrži zdrav izgled.
  • Rezidba: Rezidba nije nužna, ali se može provoditi kako bi se održao željeni oblik i veličina. Najbolje je rezati u kasnu zimu ili rano proljeće prije nego što krene novi rast.
Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

FI 17 / 70cm

,

FI 26 / 130cm

,

FI 15/50cm

,

FI 23/130cm

,

FI 19/45cm

,

FI 10/35cm

,

BALIRANI KORIJEN 100cm

,

FI 21 / 100cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.