LAVANDULA ANGUSTIFOLIA

SKU: N/A

SADNJA: tokom cijele godine

ZALIJEVANJE: vrlo malo

RAST: od 60-100 cm

 

5,00 17,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 LAVANDULA ANGUSTIFOLIA

Lavandula angustifolia je zimzeleni grm koji raste do 1,2 m  za 1 m  sporo.
Nalazi se u listovima cijele godine, cvijet od srpnja do rujna, a sjeme dozrijeva od kolovoza do listopada. Vrsta je hermafrodit (ima i muške i ženske organe) i oprašuje ga pčele, Lepidoptera (moljci i leptiri).

Ne može rasti u sjeni. Preferira suho ili vlažno tlo i može tolerirati sušu. Biljka može tolerirati morsku izloženost.

Umirite svoja osjetila i unesite ugodnu aromu u svoj vrt s Lavandom, prekrasnom biljkom koja osvaja svojim mirisnim cvjetovima i zelenim lišćem.

Ključne Značajke:

  • Mirisni Cvjetovi: Lavanda proizvodi cvjetove u obliku uspravnih cvatova s brojnim sitnim cvjetićima koji isijavaju ugodan miris.
  • Zimzeleni Listovi: Listovi su uski, sivo-zeleni i aromatični, pružajući biljci zanimljivu teksturu i oblik tijekom cijele godine.
  • Privlači Pčele i Leptire: Cvjetovi lavande privlače pčele, leptire i druge korisne insekte u vaš vrt, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom.
  • Upotreba: Lavanda se često koristi u aromaterapiji, kućanstvu i kozmetičkoj industriji zbog svojih umirujućih svojstava i ugodnog mirisa.

🌱 Kako Se Brinuti:

  • Svjetlost: Lavanda preferira puno sunce i dobro drenirano tlo. Najbolje uspijeva na sunčanim mjestima.
  • Tlo: Može podnijeti suho tlo, ali ipak zahtijeva dobru drenažu kako bi se izbjeglo stajaća voda oko korijena.
  • Zalijevanje: U prvim mjesecima nakon sadnje, redovito zalijevajte lavandu kako bi se potakao razvoj korijena. Nakon što se biljka uspostavi, zalijevajte je samo povremeno, osiguravajući da se tlo osuši između zalijevanja.
  • Orezivanje: Redovito orezujte lavandu nakon cvatnje kako biste potaknuli bujan rast i oblikovali biljku.

Lavanda je nezaobilazni dodatak vrtu zbog svoje ljepote, mirisa i raznovrsnih korisnih svojstava. Bilo da je sadite kao rubni ukras, u kamenjaru ili kao dio aromatičnog vrta, ova biljka će zasigurno oduševiti vaše osjetila i dodati šarm vašem vanjskom prostoru.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

Angustifolia

,

Ang. Edelweiss-bijela

,

Sto.Anouk na štapu

,

Rosea

,

Premium Provence

,

Angustifolia na štapu

,

Angustifolia Munstead

,

Angustifolia

,

Dwarf Blue

,

Ang. Hidcote

,

Angustifolia 1

,

Aromance White

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.