Trgovina ALSTROEMERIJA

ALSTROEMERIJA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

Alstroemerija je upečatljiva ljepotica koja također zaslužuje mjesto na otvorenom.

PAKIRANJE: U tegli fi 19cm,visine cca 40cm

SADNJA: Proljeće, rano ljeto ili jesen

ZALIJEVANJE: Redovito zalijevati

 

17,25  (129,97 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznaka:

Opis

ALSTROEMERIJA

Osnovna komponenta mnogih buketa zahvaljujući svome dugom vijeku (preko 2 tjedna), Alstroemerija je upečatljiva ljepotica koja također zaslužuje mjesto na otvorenom.

Njezini egzotični cvjetovi veličine 5 cm često su prugasti ili pjegavi i dostupni su u fenomenalnom rasponu boja.

Nalikuju ljiljanima sa svojim atraktivnim cvjetovima nalik na trubu. Alstromerija ne raste iz pravih lukovica, već raste iz gomoljastih korijena koji se šire prema van postupno povećavajući veličinu biljke svake godine. Alstromerija najbolje raste na mjestima s punim jutarnjim suncem i nešto hladovine popodne. Uspijevaju na plodnim, vlažnim, dobro dreniranim tlima. Dobra drenaža apsolutno je nužna za njezin uspjeh.

Trajnica skromna i otporna, uspjeva na raznim tlima ali ocjeditim i rahlim i voli da u zemlji ima željeza.
Voli vlažnost zraka i dosta vlage al ne i zadržavanje vode. Preko ljeta bi bilo dobro malčirati oko nje jer ne voli vruću zemlju.
Ako se sadi u jesen cvjeta od 4-6 mjeseca a u proljeće onda tek u 8 i 9 mjesecu.
Poslije prvih mrazeva treba je srezati i nagrnuti da ne smrzne ili izvaditi. U Dalmaciji ostaje zelena i zimi i brzo raste.
Dijeli se u proljeće i jako je krhka za dijeljenje. Može se i sijati u 4 i 5 mj. i niče 3 tjedna a cvjeta nakon 2g.

NAPOMENA: Kod rukovanja s alstromerijom, moguća je pojava alergijskog dermatitisa. Iako ta pojava nije česta, preporučljivo je koristiti rukavice kod sadnje podanaka.

Dodatne informacije
SLIKA

1, 2, 3, 4

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.