Trgovina ARAUCARIA ARAUCANA

ARAUCARIA ARAUCANA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2540

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

VELIČINA SADNICE: cca fi 15 cm / 25 cm

ZALIJEVANJE: umjereno

 

20,00  (150,69 kn)

7 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Opis

ARAUCARIA ARAUCANA

Araucaria araucana, poznata i kao “Araukarija”, “Čileanska araukarija” ili “Patagonijski bor”, je zanimljiva i izvanredna vrsta drveća koja se ističe svojim neobičnim izgledom i značajkama.

Porijeklo i izgled biljke: Ova biljka je četinarsko drvo koje je endemično za planinske regije Južne Amerike, posebno u Čileu i Argentini. Ona je zimzeleno drvo koje može narasti do impresivnih veličina. Njeni jedinstveni listovi su trakičnog oblika, gusto smješteni na granama u obliku spirale. Sjemenke su jestive i poznate kao “araucana oraščići”. Araukarija ima prepoznatljivi stožasti oblik s debelom središnjom stabljikom.

Potrebna njega: Preferira umjerenu klimu i dobro drenirano tlo. Voli svijetlu sunčevu svjetlost, ali u mlađoj dobi može se uzgajati u polusjeni. Mlađa stabla mogu biti osjetljiva na niske temperature, dok starija stabla postaju otpornija. Zalijevanje treba biti umjereno, s posebnom pažnjom tijekom sušnih perioda. Araukarija može biti osjetljiva na sušu i vrućinu, stoga je važno pružiti joj dovoljno vlage.

Dekorativna uporaba: Araucaria araucana je često korištena kao ukrasno drvo u vrtovima i parkovima, te kao sobna biljka u većim posudama. Njen neobičan izgled i prepoznatljivi oblik čine je atraktivnim dodatkom krajoliku te je izvanredno drvo koje privlači pažnju svojim jedinstvenim izgledom i prisustvom. Njena sposobnost prilagodbe različitim uvjetima čini je izazovom za uzgoj, ali istovremeno i izuzetno zadovoljstvo za ljubitelje neobičnih i egzotičnih biljaka.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.