DICENTRA

SKU: N/A

ZALIJEVANJE: Potrebno je povremeno zalijevanje

 

7,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌸 Dicentra formosa

 • Cvjetovi u Obliku Srca: Dicentra formosa karakteriziraju njezini jedinstveni cvjetovi u obliku srca u nježnim nijansama roze boje. Ovi nježni cvjetovi vise niz savijene stabljike, stvarajući zapanjujući vizualni efekt u vrtu.
 • Podnošljivost Sjeni: Ova biljka preferira djelomično zasjenjena ili potpuno zasjenjena područja, što je čini odličnim izborom za vrtove u šumskim područjima ili područjima s filtriranim sunčevim svjetlom. Najbolje uspijeva u vlažnim, dobro dreniranim tlima i koristi redovito zalijevanje, posebno tijekom sušnih razdoblja.
 • Kompaktni Rast: Dicentra formosa obično doseže kompaktnu visinu, što je čini prikladnom za rubove vrta, kamenjare ili posude. Dodaje dodir čarolije i romantike svakom vrtu i lijepo se kombinira s drugim biljkama koje vole sjenu.
 • Dugotrajni Cvjetovi: Cvjetovi Dicentra formosa cvatu od proljeća do ranog ljeta, pružajući produljeni prikaz boja i ljepote. Također privlače oprašivače poput pčela i leptira, dodajući ekološku vrijednost vrtu.

🌱 Kako se Brinuti:

 • Posadite Dicentra formosa na djelomično zasjenjenom mjestu u dobro dreniranom tlu.
 • Redovito zalijevajte, posebno tijekom sušnih razdoblja, kako biste zadržali tlo stalno vlažnim.
 • Stavite malč oko baze biljke kako biste zadržali vlagu i spriječili rast korova.
 • Uklonite uvenule cvjetove kako biste potaknuli nastavak cvatnje i očuvali uredan izgled.

🌸 Dicentra spectabilis

 • Cvjetovi u Obliku Srca u Roza i Bijeloj Boji: Dicentra spectabilis ima cvjetove u obliku srca u nijansama roza i bijele boje, koji nježno vise s savijenih stabljika poput redova malih privjesaka. Ovi šarmantni cvjetovi simboliziraju ljubav i nježnost, što ih čini popularnim izborom za romantične vrtne postavke.
 • Svjetlost i Djelomična Sjena: Iako Dicentra spectabilis preferira djelomičnu sjenu, može tolerirati jutarnje sunce ili difuzno svjetlo. Najbolje uspijeva u vlažnim, dobro dreniranim tlima i koristi redovito zalijevanje kako bi zadržala tlo stalno vlažnim.
 • Veći Rast: Za razliku od Dicentra formosa, Dicentra spectabilis obično raste više, dosežući visinu od 2-3 metra. Njezine uspravne stabljike čine je izvrsnim izborom za srednje postavljanje u vrtu ili kao fokusnu točku.
 • Sezonsko Cvjetanje: Cvjetovi Dicentra spectabilis pojavljuju se krajem proljeća do početka ljeta, stvarajući zadivljujući prikaz koji traje nekoliko tjedana. Nakon cvatnje, biljka može ući u stanje mirovanja tijekom vrućih ljetnih mjeseci, ali često ponovno izbija lišće u jesen.

🌱 Kako se Brinuti:

 • Posadite Dicentra spectabilis na mjesto s djelomičnom sjenu i vlažnim, dobro dreniranim tlom.
 • Redovito zalijevajte, posebno tijekom sušnih razdoblja, kako biste zadržali tlo stalno vlažnim.
 • Nanesite sloj malča oko baze biljke kako biste zadržali vlagu i spriječili rast korova.
 • Otpadlu vegetaciju odrežite nakon što se osuši krajem ljeta ili u jesen kako biste uredili biljku i potaknuli ponovni rast.
Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

Pink FI 17 / 35cm

,

Pink FI 11

,

Alba White FI 11

,

Valentine Red FI 11

,

Luxuriant Dark Pink FI 11

,

Luxuriant Dark

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.