Trgovina HELLEBORUS

HELLEBORUS

SKU: N/A

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: redovito

15,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

HELLEBORUS

Kukurijek (Helleborus) je rod trajnica iz porodice žabnjaka (Ranunculaceae). Pravi je vjesnik proljeća – dok sve ostalo još drijema kukurijek već otvara svoje bijele, ljubičaste i žute cvjetove, čak i usred snijega. Listovi su tamnozeleni i kožasti, nalaze se na dugim stabljikama. Postoji ih dvadesetak vrsta koje rastu na području Europe i Azije a za nas je najznačajniji velecvjetni (crni) kukurijek  (Helleborus niger). Od svih vrsta on najranije cvate, već početkom siječnja i često sve do kraja ožujka. Iako bi se iz naziva dalo zaključiti da je crnih cvjetova, zapravo je bijelih a crn mu je samo korijen. Prirodno ih se može naći u šumarcima i na rubovima šuma. No zbog nemarnog branja postaje sve rjeđi i cijeli rod kukurijeka je zaštićen, posebice velecvjetni kukurijek koji je strogo zaštićen. Latinsko ime Helleborus potječe od grčke riječi helein (ozlijediti, ubiti) i bora (hrana) što znači smrtonosna hrana. Uzgoj Kukurijek se često sadi u dvorištima i vrtovima zbog dekorativnih cvjetova. Na našem imanju kukurijek je praktički korov. Raste svugdje i gdje ne treba a lako se samostalno razmnožava podancima. Može ga se razmnožiti i sjemenjem no klija teško. Ručno razmnožavanje vrlo je lako. Mlade biljke iskopaju se i presade na željeno mjesto. Odgovaraju mu sunčana do polusjenovita mjesta te vlažno i dobro drenirano tlo. Upotreba Svi dijelovi biljke su otrovni. U literaturi se navodi da su zabilježena i trovanja kada su ljudi pili mlijeko stoke koja je pasla na travnjacima na kojima raste kukurijek.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

HELLO AMBER, DOUBLE ELLEN WHITE, HELLO PINK, HELLO PEARL, DOUBLE ELLEN RED, DOUBLE ELLEN PINK, ARG. SILVER LACE, FROSTKISS PENNY'S PINK

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.