Trgovina BEGONIA

BEGONIA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

SADNJA: bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: umjereno i redovito

6,75  (50,86 kn)

NC u 30 dana: 6,75  (50,86 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , Oznaka:

Opis

BEGONIA

Razlikujemo dvije skupine gomoljastih begonija. Jedna ima veliko lišće i cvjetove, a kod druge su listovi i cvjetovi sitniji, ali oblinije cvate. Kod obje skupine razvijaju se trajni gomolji.

Cvjetovi su prekrasni jednostruki ili dvostruki, a cvjeta u svim nijansama žute, narančaste, ružičaste i crvene boje. Cvate od svibnja do kraja listopada kada su ostale cvatuće lončanice dosta rijetke.

Za rast zahtjeva polu-sjenovito ili polu-sunčano mjesto, zaštićeno od vjetra. Tlo mora biti humusno, propusno i vlažno, osobito za vrijeme rasta i cvatnje. Potrebno ju je redovito zalijevati, ali se voda ne smije zadržavati jer tada dolazi do truljenja gomolja. Prihranjuju se svakih 14 dana. Potrebno je izbjegavati prskanje po lišću te prostore sa visokom vlažnošću zraka.

Prije sadnje, u ožujku, gomolje treba izvaditi iz treseta u kojem su bili tijekom zime da bi isklijali. Nakon vađenja iz treseta potrebno ih je posaditi u zdjelice sa pjeskovitom zemljom i staviti na toplo, svjetlo mjesto sa niskom vlažnošću zraka i tlo umjereno vlažiti. Tek kada su izbojci u punom rastu zalijeva se normalno i tada se presađuju u cvjetne lonce. U svibnju se sade u viseću košaru ili gredicu na razmak od 25 cm. Najbolje im odgovara pjeskovita ilovača. Ako ih držimo u sobi često brzo odbace list i cvijet ako im nedostaje svjetlo i svježi zrak.

Dodatne informacije
SORTA

"Foli. Asian Tun.", "Foli. Indian Summer"

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.