PHOTINIA “Pink Marble”

SADNJA: teglirane sadnice tokom cijele godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

RAST: do 120cm

VELIČINA SADNICE: fi 17 / 40 cm

16,00 

7 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Photinia “Pink Marble”

Je očaravajuća biljka koja će donijeti šarm i boju u vaš vrt ili pejzaž. Ova sorta photinije ističe se svojim prekrasnim mramornim lišćem u nijansama ružičaste, bijele i zelene boje.

Photinia “Pink Marble” preferira sunčana ili djelomično zasjenjena mjesta i dobro drenirano tlo. Ova biljka je prilagodljiva i može podnijeti različite vrste tla, ali preferira umjereno vlažne uvjete. Njeni listovi ostaju šareni tijekom cijele godine, pružajući stalnu atraktivnost.

Održavanje Photinia je relativno jednostavno. Redovito zalijevanje tijekom sušnih razdoblja pomoći će održavanju optimalne razine vlage. Ova biljka također podnosi obrezivanje, što je čini prilagodljivom za oblikovanje u živice ili grmlje.

Iako nije poznata po svojim cvjetovima, njezino prekrasno mramorno lišće pruža upečatljivu dekorativnost u vrtu. Ova biljka je također otporna na većinu štetnika i bolesti, čineći je pouzdanim izborom za vrtne projekte.

Evo nekoliko natuknica o tome kako se brinuti za biljku Photinia “Pink Marble”:

  1. Položaj: Najbolje uspijeva na sunčanim ili polusjenovitim mjestima. Potrebno joj je najmanje 6 sati sunčeve svjetlosti dnevno kako bi održala svoje šareno lišće. Izloženost suncu pomaže u očuvanju intenziteta boja.
  2. Tlo: Biljka preferira dobro drenirano tlo koje zadržava vlagu, ali nije previše zasićeno vodom. Idealno je da tlo bude blago kiselo do neutralno. Dodavanje komposta ili drugog organskog materijala poboljšat će kvalitetu tla.
  3. Zalijevanje: Redovito zalijevajte biljku kako biste održali tlo ravnomjerno vlažnim. Pazite da tlo ne postane previše suho ili previše mokro. Ako primijetite da gornji sloj tla postaje suh, vrijeme je za zalijevanje. Izbjegavajte prekomjerno zalijevanje koje može uzrokovati truljenje korijena.
  4. Gnojidba: Primijenite uravnoteženo granulirano gnojivo u proljeće prije početka vegetacijske sezone. Slijedite upute na pakiranju gnojiva za pravilnu primjenu. Dodatno gnojivo možete primijeniti tijekom sezone rasta kako biste potaknuli zdrav rast biljke.
  5. Obrezivanje: Obrezivanje biljke može se obaviti kako bi se održao željeni oblik i gustoća biljke. Obrezivanje se najbolje obavlja u rano proljeće prije nego što biljka počne rasti. Uklonite oštećene, mrtve ili neželjene grane kako biste potaknuli zdrav rast i poboljšali izgled biljke.
  6. Zaštita od štetnika i bolesti: Općenito otporna na većinu štetnika i bolesti. Međutim, povremeno se mogu pojaviti lisne uši, paukove grinje ili pepelnica. Pregledajte biljku redovito i primijenite odgovarajuće metode kontrole ako primijetite prisutnost štetnika ili bolesti.
  7. Zimsko sklonište: Photinia “Pink Marble” je obično otporna na hladnoću, ali u vrlo hladnim područjima ili za vrijeme izrazito hladnih zima, može biti korisno dodatno zaštititi
Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.