Paeonia Itoh

SKU: 806

 

SADNJA: proljeće/jesen

ZALIJEVANJE: umjereno i redovito

RAST:  do 1,5 m

VELIČINA SADNICE: cca 30 cm / FI 21

 

30,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Paeonia Itoh

Paeonia Itoh je spektakularan hibridni božur koji spaja najbolje karakteristike drvenastih i zeljastih božura. Ova prekrasna biljka oduševit će vas svojim velikim, mirisnim cvjetovima i izdržljivošću. Paeonia Itoh je rezultat križanja grmolikih božura (Paeonia lactiflora) s drvenastim božurima (Paeonia delavayi).

Preferira sunčano do polusjenovito okruženje kako bi postigla najbolje rezultate. Mjesto s najmanje 6 sati sunčeve svjetlosti dnevno idealno je za nju. Također je važno osigurati joj dobro drenirano tlo koje zadržava vlagu, ali ne postaje previše vlažno.

Zalijevanje treba biti umjereno. Održavajte tlo ravnomjerno vlažnim, ali izbjegavajte prekomjerno zalijevanje koje može dovesti do truljenja korijena. Tijekom sušnih razdoblja, posebno tijekom razdoblja cvatnje, može biti potrebno pojačano zalijevanje.

Paeonia Itoh može doseći visinu od 60 do 90 cm, ovisno o sorti. Njeni cvjetovi su izuzetno veliki, obično promjera 15-20 cm, i dolaze u različitim bojama poput bijele, ružičaste, žute i narančaste. Cvatnja se obično događa u kasno proljeće ili ranu jesen, ovisno o sorti.

Održavanje je relativno jednostavno. Poduprite visoke cvjetove kako biste ih zaštitili od vjetra i kiše. Nakon cvatnje, uklonite uvenule cvjetove i pustite da biljka prirodno ode u fazu odmora. U proljeće možete očekivati ponovni rast i cvatnju.

Evo nekoliko natuknica o tome kako se brinuti za biljku Paeonia ‘Itoh’:

  1. Položaj: preferira sunčano ili polusjenovito mjesto u vrtu. Osigurajte mu najmanje 6 sati direktnog sunčevog svjetla dnevno.
  2. Tlo: Biljka preferira dobro drenirano tlo bogato organskom tvari. Tlo bi trebalo biti duboko i rastresito kako bi se mogao razviti korijenski sustav. Dobro dreniranje je važno kako bi se spriječilo truljenje korijena.
  3. Zalijevanje: Zalijevajte biljku umjereno, ali redovito. Omogućite ravnomjerno vlažno tlo, ali izbjegavajte prekomjerno zalijevanje koje može dovesti do truljenja korijena. Pripazite da tlo ne postane previše suho tijekom vrućih ljetnih mjeseci.
  4. Gnojidba: može se obavljati jednom ili dvaput godišnje. Koristite uravnoteženo gnojivo ili posebno gnojivo za božure. Obavite ju u proljeće prije početka rasta i nakon prvog vala cvjetanja. Slijedite upute na pakiranju gnojiva za pravilnu primjenu.
  5. Podrška za rast: Biljka može imati velike i teške cvjetove koji mogu poviti stabljike. Stoga je preporučljivo pružiti podršku biljci, kao što su kavez ili rešetka, kako bi se spriječilo padanje i oštećenje stabljika.
  6. Obrezivanje: Obrezivanje se obično obavlja nakon završetka cvjetanja. Uklonite oštećene, bolesne ili mrtve dijelove biljke. Također možete obrezivati ​​starije stabljike kako biste potaknuli razvoj novih izdanaka.
  7. Zaštita od bolesti i štetnika: Može biti podložna bolestima poput sive plijesni i pepelnice. Redovito pregledavajte biljku i uklonite zaražene dijelove. U slučaju teže infekcije, primijenite prikladne fungicide. Također pazite na štetnike poput lisnih uši ili puževa i poduzmite potrebne mjere kontrole ako primijetite njihovu prisutnost.
Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

Canary Brilliants

,

First Arrival

,

Scarlet Heaven

,

Julia Rose

,

Bartzella

,

Orange

,

Anderson Kaleidoscope

,

Cora Louise

,

Prairie Charm

,

Pastel Splendor

,

Old Rose Dandy

,

Hillary

,

Pink Ardour

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.