EUONYMUS FORT. “Harlequin” na štapu

SKU: 1657

SADNJA: teglirana biljka u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: cca fi 17,5 cm / 130 cm

26,25 

NC u 30 dana: 35,00 

3 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

EUONYMUS FORT. “Harlequin” na štapu

Euonymus fort. “Harlequin” je upečatljiva zimzelena biljka s prekrasnim lišćem koje donosi šarene kontraste u vrt ili krajolik. Ova vrsta euonymusa ističe se svojim živopisnim listovima koji kombiniraju različite boje, uključujući bijelu, zelenu, žutu i ružičastu.

Preferira svijetlo do polusjenovito okruženje kako bi očuvala svoje bogate boje. Mjesto s blagom jutarnjom sunčevom svjetlošću ili filtriranom svjetlošću tijekom dana idealno je za nju. Izravno intenzivno sunce može izblijediti boje njenog lišća, stoga je važno osigurati joj dovoljno svjetla, ali i zaštititi je od izravnog sunca.

Zalijevanje euonymusa “Harlequin” treba biti umjereno. Održavajte tlo vlažnim, ali izbjegavajte prekomjerno zalijevanje koje može dovesti do korijenske truleži. Pripazite da tlo dobro drenira i da višak vode može slobodno otjecati.

Euonymus fort. “Harlequin” može doseći visinu od oko 1-2 metra, ovisno o uvjetima uzgoja. Njeno šareno lišće čini je atraktivnom biljkom za uređenje vrta, oblaganje zidova ili stvaranje živih ograda. Pravilno podrezivanje može pomoći u oblikovanju biljke i poticanju bujnog rasta.

Održavanje biljke je relativno jednostavno. Povremeno uklonite suho ili oštećeno lišće kako biste održali biljku zdravom i estetski privlačnom. Biljku također povremeno pregledavajte radi znakova štetnika ili bolesti i tretirajte ih prema potrebi.

Evo nekoliko natuknica o tome kako se brinuti za biljku Euonymus harlequin:

  1. Položaj: Najbolje uspijeva na sunčanim ili polusjenovitim mjestima. Izloženost suncu pomaže u očuvanju živopisnih boja lišća. Međutim, biljka može podnijeti i djelomičnu sjenu.
  2. Tlo: Biljka preferira dobro drenirano tlo, ali je prilagodljiva i može rasti u različitim vrstama tla. Osigurajte dobru drenažu kako biste izbjegli zadržavanje viška vlage oko korijena.
  3. Zalijevanje: Ima umjerene potrebe za zalijevanjem. Zalijevajte biljku redovito tijekom sušnih razdoblja kako biste održali tlo ravnomjerno vlažnim. Pazite da tlo ne postane previše suho ili previše natopljeno vodom.
  4. Gnojidba: Gnojidba može biti korisna za poticanje rasta i očuvanje živopisnih boja lišća. Primijenite uravnoteženo granulirano gnojivo u proljeće prije početka vegetacijske sezone. Slijedite upute na pakiranju gnojiva za pravilnu primjenu.
  5. Obrezivanje: Može se obrezivati kako bi se održao željeni oblik i gustoća biljke. Obrezivanje se obično obavlja u rano proljeće prije nego što biljka počne intenzivno rasti. Uklonite oštećene, mrtve ili neželjene grane kako biste potaknuli zdrav rast.
  6. Zaštita od štetnika i bolesti: Obično otporan na većinu štetnika i bolesti. Međutim, povremeno se mogu pojaviti lisne uši, paukove grinje ili pepelnica. Pregledajte biljku redovito i primijenite odgovarajuće metode kontrole ako primijetite prisutnost štetnika ili bolesti.
  7. Zimsko sklonište: Prilično otporan na hladnoću, ali u vrlo hladnim područjima ili za vrijeme izrazito hladnih zima, može biti korisno dodatno zaštititi biljku od hladnih vjetrova i mraza.
Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.