EUONYMUS “Alatus”

SKU: 1138

Za najbolju jesensku boju uzgajajte  u vlažnom, ali dobro dreniranom tlu na punom suncu. Izrežite oštećene, mrtve ili prelazeće grane kasno zimi do proljeća i godišnje malčirajte dobro istrulim stajskim gnojem ili kompostom.

SADNJA: teglirane sadnice kroz cijelu godinu

ZALIJEVANJE: po potrebi važno je imat dobro drenirano tlo

RAST: do 1.50 m

VELIČINA SADNICE: 30 cm / fi 17

16,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

EUONYMUS “Alatus”

Euonymus alatus je grm tamnolisnih listova, neprimjetan veći dio godine, ali u jesen dolazi na svoje kad lišće poprimi živopisne nijanse grimizne i grimizne boje. Ljetno cvijeće je beznačajno, ali rezultira atraktivnim ljubičastim i crvenim plodovima. Plodovi Euonymusa se otvaraju i oblikuju četiri krilata režnja sa svijetlo narančastim sjemenkom u središtu.

Kora je također atraktivno krilata. Savršeno je za uzgoj kao primjerak grma u mješovitom rubnom ili prednjem vrtu, gdje se u potpunosti mogu cijeniti njegove veličanstvene jesenske boje. Kraljevsko hortikulturno društvo dodijelilo mu je svoju prestižnu nagradu Vrtne zasluge (AGM).

Za najbolju jesensku boju uzgajajte  u vlažnom, ali dobro dreniranom tlu na punom suncu. Izrežite oštećene, mrtve ili prelazeće grane kasno zimi do proljeća i godišnje malčirajte dobro istrulim stajskim gnojem ili kompostom.

Evo nekoliko natuknica o tome kako se brinuti za biljku Euonymus “Alatus”:

  1. Položaj: Najbolje uspijeva na sunčanim ili polusjenovitim mjestima. Može tolerirati i djelomičnu sjenu, ali cvjetanje i prepoznatljiva boja lišća bit će izraženiji na sunčanijem mjestu.
  2. Tlo: Biljka preferira dobro drenirano tlo, ali je prilično prilagodljiva i može rasti u različitim vrstama tla. Tlo bi trebalo biti bogato organskom tvari kako bi se osiguralo zdrav rast biljke.
  3. Zalijevanje: Ima umjerene potrebe za zalijevanjem. Zalijevajte biljku redovito, posebno tijekom sušnih razdoblja, kako biste održali tlo ravnomjerno vlažnim. Izbjegavajte prekomjerno zalijevanje, jer previše vlage može dovesti do truljenja korijena.
  4. Gnojidba: Gnojidba može biti korisna za poticanje rasta i ljepši izgled biljke. Primijenite uravnoteženo granulirano gnojivo u proljeće prije početka vegetacijske sezone. Slijedite upute na pakiranju za pravilnu primjenu.
  5. Obrezivanje: Može se obrezivati kako bi se održao željeni oblik i gustoća biljke. Obrezivanje se obično obavlja u rano proljeće prije nego što biljka počne intenzivno rasti. Uklonite oštećene, mrtve ili neželjene grane kako biste potaknuli zdrav rast.
  6. Zaštita od štetnika i bolesti: Obično je otporan na štetnike i bolesti. Međutim, mogu se pojaviti napadi lisnih uši ili paukova grinja. Pregledajte biljku redovito i primijenite odgovarajuće metode kontrole ako primijetite prisutnost štetnika. Prilikom rukovanja biljkom, koristite zaštitne rukavice jer lišće i grane mogu sadržavati tvari koje iritiraju kožu.
  7. Zimsko sklonište: Otporan je na hladnoću, ali u hladnijim područjima može biti korisno dodatno zaštititi biljku od hladnih vjetrova i mraza tijekom zime
Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

40cm / FI 20, 55cm / FI 26

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.