Trgovina CALATHEA R. “Dottie”

CALATHEA R. “Dottie”

SKU: 2183

VELIČINA BILJKE: cca fi 11/25 cm

ZALIJEVANJE: umjereno, ali održavati tlo vlažnim

10,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

CALATHEA R. “Dottie”

Calathea ‘Dottie’ je sorta calathea biljke koja je poznata po svojim tamnoljubičastim listovima.

 1. Listovi:
  • Listovi su tamnoljubičasti do crvenkastosmeđi sa ružičastim motivom koji prati liniju lista, stvarajući izuzetno atraktivan kontrast. Na svijetlim dijelovima listova možete primijetiti tamne mrlje, što dodatno pojačava dekorativni učinak.
 2. Zahtjevi za svjetlom:
  • Preferira svjetlo mjesto ili polusjenu. Direktna sunčeva svjetlost može oštetiti osjetljive listove, pa je preporučljivo držati je na mjestu gdje prima filtriranu svjetlost.
 3. Temperatura:
  • Ova calathea preferira toplije uvjete. Idealna temperatura za njezin rast je između 18°C i 24°C.
 4. Vlažnost zraka:
  • Calathea ‘Dottie’, poput većine calathea, voli visoku vlažnost zraka. Redovito prskanje ili postavljanje biljke na podmetače s vodom pomaže u održavanju odgovarajuće vlažnosti.
 5. Zalijevanje:
  • Održavajte tlo stalno vlažnim, ali izbjegavajte prekomjerno zalijevanje koje može dovesti do truljenja korijena. Dopustite gornjem sloju tla da se lagano osuši prije zalijevanja.
 6. Gnojidba:
  • Tijekom razdoblja aktivnog rasta, možete koristiti blagi tekući gnojivo razrijeđeno prema uputama na bočici.
 7. Njega listova:
  • Ponekad je korisno očistiti lišće vlažnom krpom kako biste uklonili prašinu i održali listove sjajnima.

Calathea ‘Dottie’ je izuzetno dekorativna biljka koja donosi tamnoljubičasti element u unutarnje prostorije. Pravilna njega, uključujući osiguravanje odgovarajuće svjetlosti, temperature i vlažnosti, pomoći će očuvati njezin zdravi i atraktivni izgled.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.