Trgovina LITHOPS SPECIES

LITHOPS SPECIES

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

Ponekad se nazivaju rascjepnim stijenama ili šljunčanim biljkama, biljke živog kamena izuzetno su otporne na sušu i široko su popularne u niskovodnim vrtovima u pustinjskim regijama. Može se uzgajati i u zatvorenom i na otvorenom, ali uzgajivači na otvorenom trebaju biti oprezni da ne dobivaju previše vode.

SADNJA: tokom cijele godine

ZALIJEVANJE: Jako malo zalijevati, zimi treba uskratiti vodu kako bi novo lišće moglo pravilno apsorbirati staro

RAST: do 20 cm

VELIČINA SADNICE: cca 10 cm / Fi 8.5 cm

6,00  (45,21 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznaka:

Opis

LITHOPS SPECIES

Ponekad se nazivaju rascjepnim stijenama ili šljunčanim biljkama, biljke živog kamena izuzetno su otporne na sušu. Široko su popularne u niskovodnim vrtovima u pustinjskim regijama. Može se uzgajati i u zatvorenom i na otvorenom, ali uzgajivači na otvorenom trebaju biti oprezni da ne dobivaju previše vode.

Ali ova biljka živog kamena je lagana i zabavna i definitivno se odlično uklopiti u svaki  vrt! Procjenjuje se da postoji najmanje 37 vrsta lithopa i oko 145 sorti. Lithops cvjetaju u kasnu jesen ili početkom zime općenito, mada neke vrste cvjetaju u proljeće ili početkom ljeta. Jedan jedini cvijet gurnut će se iz pukotine između lišća. Međutim, samo biljke starije od 3 godine (a ponekad i 5 godina) rodit će cvijeće.

Rod Lithops nalazi se u Južnoj Africi, Namibiji i Bocvani i jedna je od najpopularnijih i najtraženijih skupina sukulenta. Lithops karakteriziraju upareni listovi spojeni u tijelo nalik stožcu s glatkim ravnim ili zaobljenim vrhovima ukrašenim grebenima, bradavicama, otocima, naborima i ponekad šarenim oznakama. Cvjetovi, koji su ili bijeli ili žuti, izbijaju između parova listova u jesen ili tijekom zime. 

Naziv je izveden od starogrčkih riječi lithos, što znači “kamen”, ops, što znači “lice”, a odnosi se na kameni izgled biljaka. Često su poznate kao šljunčane biljke ili živo kamenje.

 

Dodatne informacije
SORTA

1, 2, 3, 4, 5, 9, NELLII, 6, 7, 8

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.