PAEONIA SUF.(drvenasti božur)

SKU: 3159

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEANJE: umjereno

RAST: do 2 m

VELIČINA BILJKE: cca 40 cm / fi 19

13,50 25,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

PAEONIA SUFFRUTICOSA

Tree Peonies su veličanstveni, dugovječni drvenasti grmovi bez kojih ne bi trebao ostati nijedan vrt. Neke sorte dosežu 2–3 m visine, a biljke mogu nositi mirisne cvjetove promjera 25 cm. Tree Peonies uspijevaju u područjima s hladnim zimama i vrućim ljetima, vrlo dobro se snalaze na sjeveroistoku i srednjem zapadu.

Drvetovi božuri nisu biljke za nestrpljivog vrtlara, jer će im trebati tri godine da se utvrde i procvjetaju. Imajte na umu i da cvijeće nove biljke možda neće postići svoj potencijal nekoliko sezona. Sve u svemu, ne postoji apsolutno ništa poput božura u punom cvatu; takav prizor oduzima dah.

Drvećem božuru treba malo vremena da se smjesti prije nego što procvjeta; nije neobično da biljka pričeka svoje treće proljeće prije nego što procvjeta. Osim toga, drveći božuri često sporo prekidaju mirovanje prvo proljeće nakon sadnje. Vaša biljka može izgledati mrtvo dok njezini susjedi oživljavaju, ali probudit će se dovoljno brzo.

Svjetlo / zalijevanje: Lagana sjena vrućeg popodnevnog sunca neophodna je za zaštitu cvijeća, au Kini i Japanu su postavljeni mali suncobrani koji biljke blokiraju sunce. Sadite božure pokraj drveta gdje će biti zaštićeni od vjetrova koji isušuju ljeti i zimi. Jednom uspostavljeni drveći božuri vrlo su tolerantni na sušu. Ne prelijevajte vodu i ne sadite u blizini automatskog sustava za navodnjavanje. Prije dubokog zalijevanja pričekajte dok se zemlja ne osuši. Previše zalijevanje ubit će korijenje i čest je razlog neuspjeha.

Gnojivo / tlo i pH: Drveću je potrebno dobro dreniranom tlo s pH blizu neutralnog ili malo iznad. Ako je vaše tlo kiselo, dodajte nekoliko šaka vapna u vrijeme sadnje. Sadite na dubinu označenu zelenom plastičnom vrpcom omotanom oko glavne stabljike i uklonite vrpcu nakon postavljanja biljke na pravu dubinu. Ako je vrpca zalutala, zasadite vrh cijepljenog spoja (koji se pojavljuje kao izbočina na glavnoj stabljici) otprilike 10–15 cm ispod površine tla kako biste potaknuli potomstvo da stvara vlastito korijenje. Prehranite biljke u proljeće centimetrom komposta ili ostarjelog gnoja. Folijarno prihranjivanje ribljom emulzijom cijenjeno je tijekom vegetacije.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

RED, WHITE, YELLOW, PURPLE, LAVANDER, SOFT PINK, DARK PINK, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, BIJELI, ŠATIRANI, NARANČASTI, CRVENI, ROZI, LJUBIČASTI, BIJELI fi 19, LIGHT PINK, ROZO LJUBIČASTI, ROZA 1, ROZA 2, ROZA 3, LJUBIČASTI 1, NARANČASTI 1, CRVENI 1, ŽUTA

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.