OPHIOPOGON PLAN “Niger”

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: cca 20 / FI 17

10,00 

7 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 OPHIOPOGON PLAN “Niger”

 

Opis: Ophiopogon planiscapus ‘Niger’, poznat i kao crna travica ili crni mondo, je jedinstvena zimzelena biljka koja se ističe svojim tamnim, gotovo crnim listovima. Ova niska, kompaktna biljka je izvrsna za stvaranje kontrasta u vrtu ili kao pokrivač tla.

Ključne značajke:

 • Tamno lišće: Dugi, uski listovi su tamnoljubičasti do gotovo crni, što biljci daje dramatičan izgled.
 • Rast i veličina: Naraste do visine od oko 15-20 cm i širi se na sličnu širinu. Sporo raste, ali s vremenom može formirati guste busene.
 • Cvjetanje: Proizvodi male, blijedoljubičaste do bijele cvjetove tijekom ljeta. Nakon cvatnje, stvaraju se tamnoljubičaste do crne bobice.

Njega:

 • Svjetlo: Može rasti na punom suncu do potpune sjene. Međutim, u djelomičnoj sjeni boja listova će biti najintenzivnija.
 • Tlo: Preferira dobro drenirana, humusna tla. Može tolerirati razne tipove tla, ali najbolje uspijeva u vlažnom, dobro drenirajućem tlu.
 • Zalijevanje: Održavajte tlo ravnomjerno vlažnim, osobito tijekom sušnih perioda.
 • Temperatura: Otporan na niske temperature, može podnijeti mraz i kratke periode suše.
 • Gnojidba: Nije zahtjevna biljka, ali povremeno dodavanje komposta ili uravnoteženog gnojiva može poboljšati rast.

Upotreba:

 • Pokrivač tla: Odličan kao pokrivač tla zbog svoje niske visine i guste navike rasta.
 • Kontejneri i rubnjaci: Idealna biljka za sadnju u kontejnerima, vrtovima ili duž rubnjaka za stvaranje kontrasta.
 • Dekoracija: Često se koristi u modernim vrtovima i pejzažima za stvaranje vizualnog interesa zbog svoje neobične boje.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.