PASSIFLORA “Purple Haze”

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: 2x tjedno

RAST: 10m

VISINA SADNICE: cca 60-70 cm / FI 15

12,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

PASSIFLORA “Purple Haze”

 

Passiflorau nije teško uzgajati i relativno je otporna  na uobičajene biljne bolesti. Raste brzo i nije vrlo zahtjevno s obzirom na tlo i gnojiva. Najbolje je posaditi Passifloru na sunčanom mjestu. Biljka cvjeta više kada je na suncu, a manje u sjeni. Ne bojte se pasiflori dati dobru rezidbu kada postane prevelika i previše divlja. To je snažna i brzorastuća biljka koja od toga neće patiti. Ako se dogodi da ovaj tropski penjač umre nakon dugog mraza, možete ga smanjiti dolje na zemlju. Velika je vjerojatnost da će se passiflora na proljeće razmnožiti iz korijena.

 

Passiflora je pravi cvjetač lijepog vremena. Za toplih dana s puno sunca otvorit će se njeni cvjetni pupoljci. Hladnijih i mračnih dana otvaraće se manje cvijeća. Od srpnja do listopada, možete očekivati ​​cvijeće u svojoj Passiflori, donoseći tropiće pravo u svoje dvorište!

 

Odakle dolazi ime Passiflora?

Prema zapisima, španjolski misionari koristili su passifloru kako bi ilustrirali priču o raspeću Isusa Krista. Kad su u šesnaestom stoljeću otkrili passifloru u Americi, vidjeli su da se u cvijeću Passiflore nalazi pet od dvanaest apostola (osim Petra i Jude) u pet sepala i pet središnjih latica. Tri su pista nalikovala na čavle kojima je Isus Krist bio prikovan na križu. Kruna je izgledala poput krune trnja koju je nosio Krist. Njegove vijugave vitice nalikovale su biču. Tri vanjska lišća predstavljala su tri Marije (Isusova majka, Marija iz Betanije i Marija Magdalena) na križu. Plava boja cvijeta govorila se da se odnosi na nebo ili na Marijin plavi ogrtač.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.