LIMUN “Lisbon”

ZALIJEVANJE: redovito

RAST: 3-6 m

VELIČINA SADNICE: cca 120-145 cm

 

11,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

LIMUN “Lisbon”

Limun je lijepa i vrlo dekorativna zimzelena biljka od 3 do 6 metara visine, sa sjajnim listovima, bijelim cvjetovima jakog mirisa i osvježavajućim plodovima. U odgovarajućem podneblju limunovo drvo cvate i do 3 puta, od svibnja do rujna, a nakon svake cvatnje daje plodove, koji se koriste za jelo, sok i preradu. Plodovi mogu biti ovalnog ili okruglog oblika, a unutrašnjost je ispunjena sokom.

Limunu odgovaraju dobro drenirana tla lakšeg teksturnog sastava. Najprikladnija su ilovasto ili pjeskovito-ilovasta plodna tla, te osunčani položaji, zaštićeni od vjetra. Limun ne podnosi niske temperature. Temperature od -5 °C mogu prouzročiti znatna oštećenja, pa i uginuće cijele biljke. Preporuča se zaštititi krošnju voćke zaštitnom folijom tijekom zimskih mjeseci.
Za uzgoj limuna u posudi je najprikladnija južna strana s mnogo svjetlosti. U zimskom razdoblju potrebno ih je unijeti u zatvorenu svjetlu prostoriju (najbolje na ostakljeni balkon), gdje se temperatura ne spušta ispod 10°C. Uslijed nedostatka svjetlosti biljka može odbaciti lišće, pa je ogoljele grane potrebno prikratiti, kako bi iz istih početkom proljeća potjerali mladi izdanci.
Od travnja do kolovoza agrume treba gnojiti jednom tjedno, najbolje posebnim gnojivom za agrume. Ako je biljka neishranjena, njezino lišće je žute boje. U rujnu prekidamo s gnojidbom i zalijevamo ih umjereno, tj. pustimo zemlju da se osuši između dva zalijevanja. Tijekom ljetnih vrućina zalijevamo ih češće.
Budući da se agrumi u posudama uzgajaju i kao ukrasne biljke, njihova je rezidba važna iz estetskih razloga. Ona se sastoji u oblikovanju kuglaste krošnje i prorjeđivanja. Krošnje se prorjeđuju svake godine potkraj zime, prije početka vegetacije. Režu se grane koje su predugačke ili rastu prema unutrašnjosti.
Sorta “Lisbon” se odlikuje bujnim rastom, uspravnim bodljikavim stablom te širokom krošnjom . Zbog bujnog rasta, plodovi se obično nalaze unutar krošnje stabla. Nove listove i cvjetove karakterizira ljubičasta boja. Daju nekoliko uroda godišnje, ali glavni je zimi i u rano proljeće. Plodovi su srednje veličine, ovalni, s izraženim bradavicom. Korica je lagano teksturirana i žuta kad je potpuno zrela. Meso je blijedo zeleno-žuto, s malo sjemenki i vrlo kiselo. Postoji mnogo nazvanih selekcija lisabonskog limuna s pojedinačnim karakteristikama koje ih razlikuju od originalnog kloniranog biljka.
Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.