DRVO JAGODE/ARBUTUS UNEDO

SKU: 2967

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: cca fi 17/65 cm

25,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

DRVO JAGODE/ARBUTUS UNEDO

Arbutus unedo, poznata i kao planika ili drvo jagode, je zimzeleni grm ili mali drvenasti vretenasti grm iz porodice Ericaceae,  rasprostranjen na Mediteranu i zapadnoj Europi. Evo nekoliko ključnih informacija o ovoj biljci:

 1. Izgled:
  • Arbutus unedo ima sjajne, kožaste listove i svjetliju koru, što mu daje privlačan izgled. Cvjetovi su mali i bijeli, a plodovi su crvene loptice koje  podsjećaju na jagode.
 2. Svjetlo:
  • Preferira puno sunce, ali može podnijeti djelomičnu sjenu. Raste dobro u toplim klimatskim uvjetima.
 3. Temperatura:
  • Arbutus unedo je otporan na sušu i može podnijeti različite temperature te se može saditi i na kontinentu.
 4. Zalijevanje:
  • Otporan je na sušu nakon što se dobro uspostavi, ali redovito zalijevanje tijekom sušnih razdoblja potiče zdrav rast.
 5. Tlo:
  • Preferira dobro drenirano tlo. Može rasti u različitim tipovima tla, uključujući pjeskovita, vapnenačka i kisela tla.
 6. Plodovi:
  • Plodovi su jestivi. U nekim regijama se koriste za proizvodnju tradicionalnih likera ili džemova.
 7. Estetska upotreba:
  • Arbutus unedo se često uzgaja kao ukrasna biljka u vrtovima i parkovima zbog svojih privlačnih plodova i lišća.
 8. Kultivacija:
  • Može se uzgajati kao grm ili manje drvo. Pravilno oblikovanje i obrezivanje mogu potaknuti uredan izgled biljke.
 9. Ekološka važnost:
  • Ova biljka ima ekološki značajnu ulogu kao izvor hrane za ptice i druge životinje, a također može pridonijeti očuvanju tla i vodne ravnoteže.

Arbutus unedo ima svojstva koja ga čine atraktivnim u vrtovima, posebno u sredozemnim i sličnim klimama. Važno je napomenuti da plodovi imaju specifičan okus koji može varirati, a neki ljudi ga vole koristiti u kulinarstvu ili tradicionalnim pićima.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.