INDIJANSKA BANANA “Asimina Triloba” PRIMA

SKU: N/A

Neobična biljka okusom je nalik tropskom voću, odnosno mješavini banane, manga i papaje.

ZALIJEVANJE: u sušnim danima redovito ako je novo posađena

RAST: kao grm ili stablo od 4-5 m

SAMOOPLODNA

SORTA :PRIMA 1216

DOZRIJEVANJE :rujan

10,40 

NC u 30 dana: 13,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

INDIJANSKA BANANA “Asimina Triloba”

Indijanska banana ili paw paw ( lat. Asimina triloba) je voće porijeklom iz Sjeverne Amerike, no izgledom ne podsjeća na banane kakve su nama poznate. Ovo voće tek je nedavno postalo poznato na našim područjima i sadi se zbog svojih ukusnih plodova.

Ova neobična biljka okusom je nalik tropskom voću, odnosno mješavini banane, manga i papaje. U prošlosti su listovi i voće te njihovi ekstrakti služili američkim domorocima u ljekovite svrhe.

Plodovi indijanske banane jedu se nakon branja zrelih plodova u jesen, a poželjno ih je i ostaviti nekoliko dana kako bi bili još ukusniji.

Kada su spremne, indijanske banane se prerežu i ogule te očiste od sjemenki. Ukusno meso tada se može konzumirati samo ili po želji u drugim voćnim jelima. Cvjetovi indijanske banane mogu biti pojedinačni ili skupljeni u grozdove. Plodovi također rastu u grozdovima nalik bananama, najčešće po 3-5 plodova te dozrijevaju u rujnu i listopadu. Uzgoj indijanske banane nije odviše težak, no biljka zahtijeva bogato tlo s dovoljno vode. Pozitivna strana je što paw paw odolijeva mrazu i niskim temperaturama do čak -30°C te je na toplijim područjima idealna za uzgoj.

Zbog ogromnog interesa za postavljanje plantaže indijanske banane, Hrvatska bi mogla postati jedna od glavnih izvoznika SUPER HRANE /najjače nutritivno voće na svijetu/ na zahtjevno tržište Europske unije, ali I Japana i SAD koji izrazito cijene takve voćne vrste.

Amerika je danas jedina  zemlja gdje se Asimina triloba /Indijanska banana ili Paw-paw)proizvodi, a plantažeri mogu trenutno zadovoljiti 0,08% potreba SAD tržišta.

Jako veliki interes pokazuju Kinezi koji sadni materijal mogu kupiti  u SAD-u  na Univerzitetima i velikim institutima – gdje čekaju nakon avansne uplate  isporuku sadnica  i više od dvije godine.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

fi 11/25-30cm

,

fi 15/35-45cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.