ŠLJIVA “Čačanka Rana” stara sorta

Rana stolna šljiva s finim krupnim plodovima. Redovito rađa u svibnju i otporna je na mnoge bolesti.

SADNICA GOLOG KORIJENA: visine cca 1,30m

STAROSTI: cca 2god

DOZRIJEVANJE: srpanj

PODLOGA: p.myroblana

7,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Šljiva ”Čačanska Rana” stara sorta

ŠLJIVA “Čačanska rana” nastala je križanjem sorti ‘Wangenheim’ i ‘Bistrica’. Hibridizacija je izvršena 1961. godine, a sorta je nazvana i puštena u upotrebu 1975. godine.

Na snažno debelo stablo se nastavlja rijetka, piramidalna krošnja s granama koje su dobro pokrivene cvjetnim pupoljcima. Plodove donosi na jednogodišnjem drvu i rodnoj grančici. Cvjetni pupoljci sadrže otprilike 1,6 cvjetova te su joj potrebni oprašivači. Cvate istodobno s ‘Čačanskom Ljepoticom’, ‘Čačanskom Rodnom’ i ‘Ruth Gerstetter’. Oprašivači su ‘Čačanska Lepotica’, ‘Ruth Gerstetter’ i ‘Stanley’. Plodonošenje varira ovisno o godini i lokaciji, od lakog do obilnog. Umjereno je podložna uzročnicima crvenih mrlja na lišću  i hrđe te praktički otporna na uzročnike truleži plodova i cvjetova. Tolerantna je na virus šarke. Plodonošenje je rano kad je cijepljena na podlozi niskog rasta i kompatibilna je sa sjemenskom podlogom Myrobalan te drugim podlogama niskog rasta.

Plod je srednje velik do velik (36-40 g), dostiže do 80 g ovisno o rodu. Duguljasto ovalan, s neizraženim šavom koji dijeli plod gotovo na jednake polovice. Kožica je tanka, ljubičasta, tamno plava na sunčanoj strani, s jakim premazom. Meso je žuto, sočno, umjereno čvrsto, slatko-kiselo i aromatično. Plodovi lako otpadaju kad sazriju. Koštice su relativno velike, duguljasto ovalne, sa zaobljenim vrhom i dnom, lako odvojive.

Sazrijeva rano, 7-8 dana nakon ‘Ruth Gerstetter’, odnosno krajem lipnja-početkom srpnja. Potpuno zreli plodovi imaju kratki vijek trajanja i slabije podnose transport.

Rana sorta za desert izvrsne kvalitete. Treba je saditi na manjim površinama uz odgovarajuće ekološke uvjete vinogradskih područja te cijepiti na podloge niskog rasta kao što su St. Julien, GF 655.2. Uzgaja se u mnogim okolnim zemljama pa čak i u Novom Zelandu.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.