Trgovina LIMETA

LIMETA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2607

Limeta

Među najosjetljivijim agrumima na negativne temperature, nije preporučljivo uzgajanje na otvorenom ako se na radi o toplom području uzgoja, najbolje je rješenje uzgoj u loncima, plodovi se beru dok su zeleni jer takvi sadržavaju najviše korisnih tvari.

SADNJA: teglirane sadnice tokom cijele godine

ZALIJEVANJE: umjereno, po potrebi

RAST: do 3,5 m na otvorenom, do 2 m u loncu

VELIČINA SADNICE: cca 90 – 100 cm – TEGLIRANA SADNICA

26,00  (195,90 kn)

3 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

LIMETA

Limeta je agrum tropskih krajeva pa je među najosjetljivijim agrumima na negativne temperature. Prema poretku otpornosti agruma na niske temperature zauzima predzadnje mjesto. Zbog toga se u uvjetima suptropske klime, kao što su zemlje Mediterana, može uzgajati na otvorenom samo na najzaštićenijim položajima kao što je u našoj zemlji područje južne Dalmacije i to u vrtovima i okućnicama zaklonjenim od dominantnih vjetrova. Veći nasadi na otvorenom nisu preporučljivi jer, bez obzira na globalno zatopljenje, predstavljaju rizik za stabla i proizvođača. Za ljubitelje limete u ostalim područjima, bolje rješenje je uzgoj u loncima. Stablo limete rijetko prelazi 3,5 m visine kad je posađeno na otvorenom, a do 2,0 m kad je u loncu. Plodovi limete beru se dok su zeleni jer takvi sadržavaju najviše korisnih tvari. Ako ih se ne pobere te ostavi na stablu, poprimit će žuto – narančastu boju. Berba je moguća čak tri ili više puta godišnje.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.