LIMETA

SKU: 2607

Limeta

Među najosjetljivijim agrumima na negativne temperature, nije preporučljivo uzgajanje na otvorenom ako se na radi o toplom području uzgoja, najbolje je rješenje uzgoj u loncima, plodovi se beru dok su zeleni jer takvi sadržavaju najviše korisnih tvari.

SADNJA: teglirane sadnice tokom cijele godine

ZALIJEVANJE: umjereno, po potrebi

RAST: do 3,5 m na otvorenom, do 2 m u loncu

VELIČINA SADNICE: cca 90 – 100 cm – TEGLIRANA SADNICA

26,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

LIMETA

Limeta je agrum tropskih krajeva pa je među najosjetljivijim agrumima na negativne temperature. Prema poretku otpornosti agruma na niske temperature zauzima predzadnje mjesto. Zbog toga se u uvjetima suptropske klime, kao što su zemlje Mediterana, može uzgajati na otvorenom samo na najzaštićenijim položajima kao što je u našoj zemlji područje južne Dalmacije i to u vrtovima i okućnicama zaklonjenim od dominantnih vjetrova. Veći nasadi na otvorenom nisu preporučljivi jer, bez obzira na globalno zatopljenje, predstavljaju rizik za stabla i proizvođača. Za ljubitelje limete u ostalim područjima, bolje rješenje je uzgoj u loncima. Stablo limete rijetko prelazi 3,5 m visine kad je posađeno na otvorenom, a do 2,0 m kad je u loncu. Plodovi limete beru se dok su zeleni jer takvi sadržavaju najviše korisnih tvari. Ako ih se ne pobere te ostavi na stablu, poprimit će žuto – narančastu boju. Berba je moguća čak tri ili više puta godišnje.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.