ŠLJIVA”Čačanka Najbolja”stara sorta

Karakterizira je visok postotak plodnosti te rađa obilno i redovito. Plod je krupan i jajolikog oblika. Srednje je osjetljiva na hrđu šljive i plamenjaču, ali je zato otporna na šarku šljive i moniliju

SADNICA GOLOG KORIJENA: visine cca 1,30m

STAROSTI: cca 2god

DOZRIJEVANJE: kolovoz

PODLOGA: p.myrobolana

7,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Šljiva ”Čačanska Najbolja” stara sorta

Šljiva “Čačanska Najbolja” je izvanredna voćka stvorena 1961. godine križanjem sorti Vangenhajmova i Bistrica. Ova sorta šljive se ističe svojim bujnim stablom i izuzetno atraktivnim plodovima.

Cvjeta srednje rano, istovremeno sa drugim sortama poput Čačanske Rane, Čačanske Ljepotice, Čačanske Rodne i Ruth Gerstettera. Cvjetovi su srednje krupni sa bijelim laticama. Ova sorta zahtijeva oprašivače kao što su Čačanska Lepotica, Ruth Gerstettera, Čačanska Rodna.

Stablo  je bujno do vrlo bujno i ima piramidalnu krošnju sa velikim potencijalom rodnosti. Krošnja je relativno rijetka, sa pravilno raspoređenim granama duž tanjih i debljih grana. Ova sorta rađa uglavnom na jednogodišnjim grančicama.

Plodovi su izuzetno krupni, cilindričnog oblika, težine od 44 g do čak 90-100 g. Sazrijevaju 3-5 dana prije Stenleya, obično sredinom ili krajem kolovoza. Plodovi se odlikuju tamnoplavom do crnom kožicom s obilnim voštanim pokrovom.

Unutar srednje debele kože, krije žuto, vrlo čvrsto i sočno meso. Plod je slatko-kiselog okusa srednje arome. Plod je također atraktivan zbog izraženog šava koji ga dijeli na dva jednaka dijela.

Ova sorta je ne samo ukusna, već i izuzetno svestrana. Osim što je pogodna za konzumaciju u svježem stanju, Čačanska Najbolja je također idealna za zamrzavanje, sušenje i proizvodnju rakije. Pogodna je za uzgoj u različitim europskim zemljama i na Novom Zelandu, te zahtijeva povoljne uvjete vinogradarske zone i odgovarajuće oprašivače za maksimalan prinos.

Čačanska Najbolja je jedna od najcjenjenijih sorti šljive sa svojim izvanrednim karakteristikama, bogatim okusom i raznovrsnom primjenom. Bujna krošnja, vrijeme cvatnje i dozrijevanja čine je dragocjenom voćkom koja će sigurno zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane i voćare.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.