ŠLJIVA “Kalifornijska Plava” stara sorta

Vrlo proširena u Hrvatskoj.  Dozrijeva oko sredine srpnja, a karakteristična je po izrazito krupnim plodovima. Rano ulazi u rod te rađa redovito i obilno.

SADNJA: jesen/proljeće

ZALIJEVANJE: po potrebi

DOZRIJEVANJE: srpanj

VELIČINA SADNICE: 1,30m

 

 

 

7,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Šljiva ”Kalifornijska Plava” stara sorta

ŠLJIVA “Kalifornijska Plava” je sorta šljive koja potječe iz Kalifornije, SAD. Ova sorta šljive poznata je po svojoj plavkastoj koži i sočnom, slatkom mesu. Karakteristično je da je plod obično srednje veličine i ima ovalni ili blago zaobljeni oblik. Sazrijeva tijekom ljeta, obično u srpnju, ovisno o klimatskim uvjetima.

Ova šljiva porijeklom iz Amerike proširila se na hrvatskom području, prepoznatljiva po velikim plodovima teškim čak četrdesetak grama. Suprotno europskim sortama, kalifornijska plava šljiva se ističe po veličini, sočnosti i manjoj gustoći ploda. Meso je žućkaste boje, srednje čvrstoće, a zrije tijekom srpnja. Njezini pupoljci najranije se prepoznaju među ljetnim sortama šljiva. Stablo je srednje bujno, a krošnja razgranata, savršeno za vrt. Plava boja ploda dodatno privlači pažnju.

Osim bogatog uroda, ova sorta pruža i kontinuiranu produktivnost te je djelomično samooplodna. Stablo je otporno na plamenjaču i žutu hrđu, čestim prijetnjama plodovima. Dobra briga je ključna kako bi ova šljiva obogatila vaš vrt i kulinarske eksperimente. Održavanje optimalnog pH vrijednosti tla (2.80 – 3.40) te propusnog tla su bitni faktori. Preporučuje se razmak od najmanje 4 metra između biljaka. Kalifornijska plava šljiva osjetljiva je na mraz, stoga zahtijeva zaštitu od niskih temperatura i suše, te će najbolje napredovati u toplijim regijama.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.