Trgovina ŠLJIVA “Čačanka Ljepotica” stara sorta

ŠLJIVA “Čačanka Ljepotica” stara sorta

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

REZERVACIJA ZA JESEN 2023.

ISPORUKA OD 01.11.

Sorta koja cvate srednje rano odnosno krajem srpnja ili početkom kolovoza. Daje rod u drugoj ili trećoj godini te rađa obilno i plodno. Srednje je osjetljiva na hrđu šljive i plamenjaču, ali je zato otporna na šarku šljive.

SADNICA GOLOG KORIJENA: visine cca 1,30m

STAROSTI: cca 2god

DOZRIJEVANJE: kraj srpnja

PODLOGA: p.myrobolana

7,00  (52,74 kn)

Dostupno uz narudžbu

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , ,

Opis

Šljiva ”Čačanska Ljepotica” stara sorta

ŠLJIVA “Čačanska Ljepotica, rana i kvalitetna sorta šljive, proizilazi iz križanja sorti Vangenheim i Bistrica.

Stablo je srednje bujno i uspješno se uzgaja na podlozi crvenolisne šljive. Njena rastresita, piramidalna krošnja s velikim potencijalom rodnosti čini je idealnom za obilno rađanje. Cvjetni pupoljci sadrže prosječno 1,9 cvjetova, a sorta cvjeta srednje rano, zajedno s Ruth Gerstetterom, Čačanskom Rodnom i 1-3 dana prije Stanleya. Samooplodna je.

Plodovi Čačanske Ljepotice su sitni do srednje krupni, ovisno o rodnosti, s masom od 30-40 grama. Njihova tamnoplava tanka kožica sa voštanim pokrovom doprinosi atraktivnosti. Meso je zelenkasto-žuto, čvrsto i sočno, s izrazitim slatko-kiselkastim okusom. Koštica, eliptičnog oblika, lako se odvaja od mesa.

Sazrijeva srednje rano, krajem srpnja ili početkom kolovoza. Njena čvrstoća omogućuje lak transport, a činjenica da rano dobiva boju omogućava ranije branje i povećava izdržljivost prilikom transporta.

Ova sorta je izvanredna kao stolna voćka, srednje bujnosti, i stoga je odlična za sadnju u nasadima. Njeno redovno i obilno rađanje čini je popularnom u raznim agroekološkim uvjetima. Tolerantna je prema virusu šarke šljive, čime postaje prikladna za uzgoj i u područjima pogođenim tom bolešću, ali je blago osjetljiva na hrđu šljive i plamenjaču stoga ju je protiv tih bolesti potrebno zaštititi. Uzgaja se širom Europe, uključujući Mađarsku, Češku, Slovačku, Njemačku, Bugarsku, Rumunjsku itd.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.