ŠLJIVA “Čačanka Ljepotica” stara sorta

Sorta koja cvate srednje rano odnosno krajem srpnja ili početkom kolovoza. Daje rod u drugoj ili trećoj godini te rađa obilno i plodno. Srednje je osjetljiva na hrđu šljive i plamenjaču, ali je zato otporna na šarku šljive.

SADNICA GOLOG KORIJENA: visine cca 1,30m

STAROSTI: cca 2god

DOZRIJEVANJE: kraj srpnja

PODLOGA: p.myrobolana

7,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Šljiva ”Čačanska Ljepotica” stara sorta

ŠLJIVA “Čačanska Ljepotica, rana i kvalitetna sorta šljive, proizilazi iz križanja sorti Vangenheim i Bistrica.

Stablo je srednje bujno i uspješno se uzgaja na podlozi crvenolisne šljive. Njena rastresita, piramidalna krošnja s velikim potencijalom rodnosti čini je idealnom za obilno rađanje. Cvjetni pupoljci sadrže prosječno 1,9 cvjetova, a sorta cvjeta srednje rano, zajedno s Ruth Gerstetterom, Čačanskom Rodnom i 1-3 dana prije Stanleya. Samooplodna je.

Plodovi Čačanske Ljepotice su sitni do srednje krupni, ovisno o rodnosti, s masom od 30-40 grama. Njihova tamnoplava tanka kožica sa voštanim pokrovom doprinosi atraktivnosti. Meso je zelenkasto-žuto, čvrsto i sočno, s izrazitim slatko-kiselkastim okusom. Koštica, eliptičnog oblika, lako se odvaja od mesa.

Sazrijeva srednje rano, krajem srpnja ili početkom kolovoza. Njena čvrstoća omogućuje lak transport, a činjenica da rano dobiva boju omogućava ranije branje i povećava izdržljivost prilikom transporta.

Ova sorta je izvanredna kao stolna voćka, srednje bujnosti, i stoga je odlična za sadnju u nasadima. Njeno redovno i obilno rađanje čini je popularnom u raznim agroekološkim uvjetima. Tolerantna je prema virusu šarke šljive, čime postaje prikladna za uzgoj i u područjima pogođenim tom bolešću, ali je blago osjetljiva na hrđu šljive i plamenjaču stoga ju je protiv tih bolesti potrebno zaštititi. Uzgaja se širom Europe, uključujući Mađarsku, Češku, Slovačku, Njemačku, Bugarsku, Rumunjsku itd.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.