KRUŠKA “Lipanjska Ljepotica” stara sorta

Lipanjska ljepotica daje sitnije plodove ali oni su redoviti. Dozrijeva krajem lipnja te je ova sorta

interesantna zbog ranog dozrijevanja, ali ne daje velike prihode.

SADNJA: jesen i proljeće

VISINA SADNICE: cca 1,30m

DOZRIJEVANJE:lipanj

PODLOGA:P.Communis

POTREBNI OPRAŠIVAČI

 

6,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Kruška ”Lipanjska Ljepotica” stara sorta

Lipanjska ljepotica je kruška izuzetne ljepote, s duguljastim oblikom, žute boje i nježnim crvenilom na sunčanoj strani ploda. Meso ove kruške ima iznimno finu strukturu, nije previše sočno, ali je izrazito slatko s blagim žućkastim nijansama. Stvorena je u Italiji 1794. godine, a dozrijeva početkom rujna, iako već nosi plodove u lipnju i srpnju.

Ova kruška je prava poslastica, cijepljena na divljoj kruški Tepki, koja joj donosi poseban karakter. Plodovi su manje mase, oko 60 grama, elegantno izduženi u kruškolik oblik. Njihova kožica je nježno žuta s hrđastim mrljama i prekrasnim crvenilom na sunčanoj strani.

Meso je ugodno blijedo žućkasto, slatko, sočno i obogaćeno profinjenom aromom. Iako plodovi nisu veliki, ova sorta redovito rađa, čineći je posebno vrijednom zbog ranog dozrijevanja. Cvjeta rano, preferirajući tople južne položaje i plodna, duboka i dobro drenirana tla.

Važno je napomenuti da nije kompatibilna s dunjom, stoga je preporučljivo koristiti međupodlogu prilikom kalemljenja. Osim toga, preporučeni oprašivači su rane morettinije, trevuška i druge diploidne sorte koje također cvatu rano, pridonoseći bogatstvu plodova ove prekrasne kruške

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.