ŽIŽULA

SKU: 119

KONTEJNIRANA SADNICA: visine cca 130 cm, STAROSTI cca 2god.

DOZRIJEVANJE: kraj rujna

PODLOGA: BA29

SAMOOPLODNA

28,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

ŽIŽULA

Žižula raste u obliku grma ili stabla. Ima debeli kukičasti plod s uvrnutim, rijetkim izbočinama. Ona potječe iz istočne Azije, a danas je također rasprostranjena na Mediteranu. Ona iziskuje toplu klimu, a također preživljava niže temperature tijekom hibernacije.
Osjetljiva je na proljetni mraz.
Prilično je otporna na sušu.
Djeluje dobro u dubokom, laganom, plodnom tlu. Slabo raste na teškim glinenim tlima u kojima voda stagnira. Cvate u lipnju i sazrijeva u listopadu. Oblik plodova redovitog žižula koji podsjeća na masline ili datulje u sredini ima kamen s oštrim vrhom. Plodovi masno-žutog tijela su deblji i imaju oblik jabuka ili krušaka. Tijelo je blijedožuto, ugodna kisela okusa.

Sadrži puno vitamina C. Žižula (lat. Ziziphus jujuba) je listopadno stablo koje doseže visinu od 9 m. Pripada porodici Rhamnaceae, a u Hrvatskoj ga još nazivaju žižola, čičimak, ćićindula i kineska datulja. Pod porodicu Rhamnaceae spada otprilike više od 1.000 sorti i 170 vrsta žižule.

Potječe iz Kine te je Kina ujedno i vodeća zemlja u proizvodnji same voćke. U Kini pronalazimo još 13 vrsta iz roda Ziziphus.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.