Trgovina LIJESKA “Istarski Duguljasti”-cijepljen

LIJESKA “Istarski Duguljasti”-cijepljen

SKU: 2386

Istarski lješnjak se najčešće uzgaja te je otporan na hladnoću. Raste bujno kao grm. Plodovi su vrlo specifične arome duguljastog i krupnog oblika,. Prve plodove daje u trećoj ili četvrtoj godini

SADNJA:  jesen

PODLOGA: C.colurna

RAST:  3-8m

VELIČINA SADNICE: 150cm

OBAVEZNO SADITI U PARU SA RIMSKIM ZBOG OPRAŠIVANJA

SADNICA GOLOG KORIJENA,STAROSTI 3 GOD.

 

8,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

LIJESKA “Istarski Duguljasti”

Istarski lješnjak daje redovitiju i obilniju berbu, a manje strada od štetnika jer ima tvrdu ljusku. Omotač je duži od ploda. Plod istarskog dugog je krupan, ovalno duguljastog oblika. Prosječna masa ploda je 3,4 g, randman jezgre je oko 46 %.

Lješnjaku je potrebno puno sunca kako bi rastao, a on cvate tijekom zimskim mjeseci. Može rasti kao grm koji je visine od 3 do 8m. Istarski lješnjak se najčešće uzgaja te je otporan na hladnoću. Raste bujno kao grm u širinu i može podsjećati na loptu. Plodovi su vrlo specifične arome duguljastog i krupnog oblika,. Prve plodove daje u trećoj ili četvrtoj godini, a punu rodnost postiže u sedmoj ili osmoj godini.

U periodu početne rodnosti prevladavaju grančice sa cvijetovima od 16 – 25 cm (56,4%), dok kod starijih stabala (16 – 20 godina) grančice prevladavaju od 1 – 5 cm (67%). Ne formira mnogo resa po tome se ubraja u grupu sa slabo do srednje formiranih resa.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.