Trgovina FEIJOA – Acca sellowiana

FEIJOA – Acca sellowiana

SKU: 2424

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godie

ZALIJEVANJE: redovito, voli vlagu

VELIČINA BILJKE: 60 cm / fi 18

 

 

22,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

FEIJOA – Acca sellowiana

Feijoa (Acca sellowiana (O.Berg) Burret) je zimzeleni grm ili niže stablo iz porodice mirta (Myrtaceae). Naraste do 4 metara visine, razgranato je od samog tla. Kora je svijetlosiva, u starosti se ljušti i nazire se crveno smeđe drvo, mlade grane su pustenaste. Listovi su nasuprotni, eliptični, dugi 4-8 cm, kožnati, na licu tamnozeleni i sjajni, na naličju bjelkasti i pustenasto dlakavi, nalaze se na kratkoj peteljci. Cvjetovi su dvospolni, krupni, veliki oko 2,5 cm, rastu u pazušcima listova. Čine ih 4-6 latica koje su s vanjske strane bijele, u unutrašnjosti crveni, prašnika je mnogo, nalaze se na dugim, crvenim prašničkim nitima, antere su im žute. Cvate u svibnju i lipinju. Plodovi su tamnozeleni i u zrelom stanju, ovalni, veliki oko 7 cm, mirisni, na vrhu imaju ostatak čaške, nalaze se na čvrstoj dršci. Dozrijevaju u rujnu i listopadu kada sami padaju sa stabla. Meso je žućkasto prozirno, sadrži mnogo sitnih sjemenki. Traži sunčano stanište, zaštićeno od naleta vjetrova. Otporna je na niske temperature do -10°C. Sporog je rasta. Jestivi su plodovi, sočni su, osvježavajući i slatki, konzumiraju se sirovi ili se prerađuju prema potrebi u džemove i dr. Kožica im je tvrda, jedu se prerezivanjem na pola i vađenjem mesa žlicom. Okus je između ananasa i jagode. Jestivi su i sirovi cvjetovi, hrskavi su i slatki, dodaju se salatama.

Znanstvena istraživanja pokazuju da voće može smanjiti i učestalost kroničnih bolesti, bolesti srca i moždani udar. U posljednjih nekoliko godina istraživački timovi diljem svijeta otkrili su da voće sadrži relativno visoke razine spojeva koji poboljšavaju protuupalne reakcije i antioksidativnu aktivnost. Antioksidativna aktivnost ploda temelji se na visokom sadržaju spojeva poznatih kao proanticijanini i polifenoli. Također je dokazano da proanticijanini smanjuju upale. Hrana koja sadrži proanticijanine obično ima gorak i opor okus dok feijoama ne utječe na okus, čineći je izvrsnim zdravstvenim dobitkom.

■ potiče bolju funkciju crijeva;
■ pomaže u održavanju krvnog tlaka, jer je bogata kalijem;
■ bogata je vitaminom C, koji pomaže poboljšanje tjelesnog imuniteta protiv prehlade i sezonskih alergija;
■ bogata je folnom kiselinom i vitaminima B. Jedan plod na dan opskrbljuje oko 10% dnevnih potreba u odraslih;
■ bogata prehrambenim vlaknima pa time pruža održavanje zdravog metabolizma;
■ pulpa plodova feijoe koristi se kao vrlo dobar prirodni piling.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.