LIQUIDAMBAR STY. GUMBALL-KUGLASTI

SKU: 2413

SADNJA I RAST: teglirane biljke u bilo koje doba godine, naraste 2 metra

ZALIJEVANJE: po potrebi

VELIČINA BILJKE: 60 cm / fi 29

80,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

LIQUIDAMBAR STY. GUMBALL-KUGLASTI

Porijeklom je iz Sjeverne Amerike. Jedna od najelegantnijih listopadnih stabala s ravnim deblom. Dobro raspoređene grane tvore pravilno obrađenu piramidu koja s godinama postaje zaobljena. Lako može biti oblikovana u stablo s jasnim stabljikama te krunom na vrhu koja je u početku piramidalna, a zatim kuglasta. Kora je zelena u prvoj godini, a zatim siva, s vremenom puca i nastaju udubljenja čak i do 35cm. Lišće je nošeno na dugim peteljkama koje izgledaju kao javorov list, s 5 ušiljenih režnjeva, koji su blago nazubljeni i svijetlozeleni od proljeća do jeseni. Najljepše boje su im od zlatnožute, narančaste, svijetlo crvene do ljubičaste. Cvijeće u vrijeme lišća nije jako upadljivo. Plodovi su viseći u obliku kugle, u početku su zeleni i smeđi a kad sazriju i oni izgledaju kao plodovi platana, ali su manji. Liquidambar styraciflua voli duboko, vlažno tlo, ali ne i močvarno. Prilagođava se drugim vrstama tla pod uvjetom da nije previše suho i vrlo vapnenačko tlo. Korijenski sustav je gust, debel i prostire se daleko i zato je važno da biljka ne obitava u prevelikoj blizini zgrada. Sadi se pojedinačno ili u grupama od tri ili u nizu zajedno s drugim stablima na avenijama. Također može biti posađena u malim vrtovima. U poljima na jesen liquidambar styraciflua postaje najneobičnija pozadina prekrasnih boja.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.