Trgovina KIWI “DE. JENNY” samooplodan

KIWI “DE. JENNY” samooplodan

SKU: 854

Listopadna biljka penjačica s plodovima u obliku jaja, bogati vitaminom C.

SADNJA: tijekom zime ili početkom proljeća

ZALIJEVANJE: U nasadima se primjenjuje sustav navodnjavanja »kap po kap«. U prvoj godini do­voljna je jedna kapaljka po biljci. U drugoj godini doda se još jedna izlazna cjevčica s kapaljkom, a u kasnijim godinama, ako je po­trebno, dodaju se još dvije.

RAST: do 9 m

VELIČINA SADNICE: 45 cm / Fi 13 cm

DOZRIJEVANJE: u studenom

PODLOGA: tla s visokim udjelom Ph i vapna

12,00 

13 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Kategorija: Oznake: ,

Opis

ACTINIDIA DELICIOSA “JENNY” / Kivi

Actinidia deliciosa Jenny jedna je od najpopularnijih sorti kivija roda Actindia. Ona je živahna, drvenasta, loza ili penjajući grm koji doseže čak 9 m visine. Porijeklom je iz južne Kine te je uistinu blagodat za vrtlare koji žele izgled i okus ovog domaćeg voća bez žrtvovanja toliko prostora višestrukim vinogradima. Actindia deliciosa Jenny najviše voli sunčana ili polu sunčana mjesta.

Sorta cvate sredinom svibnja, a krajem listopada već je zrela za branje zeleno-smeđih plodova. Listovi su dugotrajni i listopadni, ovalni i dugi od 7,5–12,5 cm. Mladi listovi obloženi su crvenim dlačicama; zreli listovi su tamnozeleni i bez dlake na gornjoj površini. Cvjetovi su najprije bijele, a zatim žute boje, iznimno mirisni i bez nektara.

Plod je jajastoga oblika sa smeđom korom obloženom malim dlačicama. Meso je zelene boje i slatko-kiselog i aromatičnoga okusa.

Actindia deliciosa Jenny iznimno je otporna na niske zimske temperature – podnosi i do -20 C.

Biljka ne zahtijeva mnogo glede tla i njege, samo je važno da je na dobro osunčanome području.

Ukoliko sadite više od jedne biljke, sadite ih na razmaku od preko 6 metara. Zbog bujnog porasta, Jenny je potrebno saditi uz potpornje preporučenoga razmaka nosećih elemenata po širini od 30 cm.

Oprašivač joj nije potreban.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.