Trgovina ACTINIDIA DE. JENNY samooplodan

ACTINIDIA DE. JENNY samooplodan

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 854

Listopadna biljka penjačica s plodovima u obliku jaja, bogati vitaminom C.

SADNJA: tijekom zime ili početkom proljeća

ZALIJEVANJE: U nasadima se primjenjuje sustav navodnjavanja »kap po kap«. U prvoj godini do­voljna je jedna kapaljka po biljci. U drugoj godini doda se još jedna izlazna cjevčica s kapaljkom, a u kasnijim godinama, ako je po­trebno, dodaju se još dvije.

RAST: do 9 m

VELIČINA SADNICE: 45 cm / Fi 13 cm

DOZRIJEVANJE: u studenom

PODLOGA: tla s visokim udjelom Ph i vapna

11,00  (82,88 kn)

14 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

ACTINIDIA DELICIOSA “JENNY” / Kivi

Actinidia deliciosa Jenny jedna je od najpopularnijih sorti kivija roda Actindia. Ona je živahna, drvenasta, loza ili penjajući grm koji doseže čak 9 m visine. Porijeklom je iz južne Kine te je uistinu blagodat za vrtlare koji žele izgled i okus ovog domaćeg voća bez žrtvovanja toliko prostora višestrukim vinogradima. Actindia deliciosa Jenny najviše voli sunčana ili polu sunčana mjesta.

Sorta cvate sredinom svibnja, a krajem listopada već je zrela za branje zeleno-smeđih plodova. Listovi su dugotrajni i listopadni, ovalni i dugi od 7,5–12,5 cm. Mladi listovi obloženi su crvenim dlačicama; zreli listovi su tamnozeleni i bez dlake na gornjoj površini. Cvjetovi su najprije bijele, a zatim žute boje, iznimno mirisni i bez nektara.

Plod je jajastoga oblika sa smeđom korom obloženom malim dlačicama. Meso je zelene boje i slatko-kiselog i aromatičnoga okusa.

Actindia deliciosa Jenny iznimno je otporna na niske zimske temperature – podnosi i do -20 C.

Biljka ne zahtijeva mnogo glede tla i njege, samo je važno da je na dobro osunčanome području.

Ukoliko sadite više od jedne biljke, sadite ih na razmaku od preko 6 metara. Zbog bujnog porasta, Jenny je potrebno saditi uz potpornje preporučenoga razmaka nosećih elemenata po širini od 30 cm.

Oprašivač joj nije potreban.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.