Trgovina HELICHRYSUM – Smilje

HELICHRYSUM – Smilje

SKU: N/A

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: slabo do umjereno

6,00 17,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 HELICHRYSUM – Smilje

Helichrysum Italicum, poznat i kao immortelle ili smilje, je prekrasna mediteranska biljka koja će unijeti suptilnu ljepotu i aromu u vaš vrt. Ova biljka se ističe svojim srebrno-sivim lišćem i malim žutim cvjetovima, čineći je izvrsnim izborom za uređenje cvjetnih gredica ili suhih vrtova

Preferira sunčano mjesto u vrtu kako bi postigao svoj najbolji rast i razvoj. Ova biljka voli obilje sunčeve svjetlosti kako bi očuvala svoju karakterističnu srebrno-sivu boju lišća. Također je sušno biljka koja može podnijeti suše i suhe klimatske uvjete.

Održavanje  je obično jednostavno. Zalijevanje treba biti umjereno, posebno tijekom sušnih razdoblja, ali pripazite da tlo ne ostane previše vlažno. Biljka preferira dobro drenirano tlo kako bi spriječila zadržavanje viška vlage oko korijena. Osim toga, možete povremeno podrezivati ​​biljku kako biste potaknuli gustoću i oblikovali njezin rast.

Visina obično doseže oko 30-60 cm, a cvjetovi dolaze u malim grozdovima u nijansama žute boje. Njihova prisutnost dodaje suptilnu boju i teksturu vrtu, a istovremeno biljka oslobađa blago slatkasti miris koji će oplemeniti okolinu.

Obično nije podložan teškim štetnicima ili bolestima. No, kao i sa svakom biljkom, povremeno provjeravajte njezino stanje kako biste bili sigurni da se dobro razvija.

Ukratko, Helichrysum Italicum je prekrasna mediteranska biljka koja će unijeti  ljepotu u vaš vrt svojim srebrno-sivim lišćem i žutim cvjetovima. Uživajte u njenom jednostavnom održavanju i dodajte poseban šarm svom okolišu. Pružite joj sunčano mjesto, dobro drenirano tlo i divite se njenom karakterističnom izgledu koji će dodati eleganciju i aromatični užitak vašem vrtu.

Važno je napomenuti da se smilje često koristi u obliku eteričnog ulja ili kao sastojak proizvodima za njegu kože. Pri korištenju smilja ili bilo kojeg drugog biljnog lijeka, važno je konzultirati se s medicinskim stručnjakom, posebno ako imate postojeće zdravstvene probleme ili koristite druge lijekove.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

FI 12,5 / 25 cm

,

FI 19 / 30 cm BIO

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.