EUONYMUS FORTUNEI “Blondy”

SKU: 867

Ako želite na lijep način osvijetliti tamna područja vašega vrta, nećete pogriješiti s ovom sortom. Također je izvrsna i kao balkonska biljka ili biljka u kadi.

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: Važno je da je u dobro ocijeđenome tlu.

RAST: do 60 cm

VELIČINA SADNICE:  cca 20 cm / FI 17

8,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

EUONYMUS FORTUNEI “Blondy”

Euonymus fortunei Blondy biljka je iz porodice Celastraceae. Ovaj grm ili maleno drvo zanimljivo je zbog svojih prvobitno žuto obojenih, kasnije više bijelih boja zimzelenog lišća. Žuto središte lista fantastično se usklađuje s tamnozelenim rubom.

Ako želite na lijep način osvijetliti tamna područja vašega vrta, nećete pogriješiti s ovom sortom. Također je izvrsna i kao balkonska biljka ili biljka u kadi. Blondy dobro podnosi rezanje. Dobra je kao mali grm ali također raste i kao zemljani pokrov. Moguće je i lijepiti ih za zidove ljepljivim korijenjem.

Rastu do 60cm. Odgovara im mjesto na punome suncu ili u djelomičnoj sjeni.

Važno je da je u dobro ocijeđenome tlu.

Nakon sađenja i primanja biljke u zemlju, nije potrebna posebna njega ili obrezivanje. Obrezivanje, ako je i potrebno se odvija sredinom ili u kasnome proljeću.

Nekoliko natuknica o tome kako se brinuti za biljku:

  1. Položaj: Najbolje uspijeva na sunčanim ili polusjenovitim mjestima. Izloženost suncu pomaže u očuvanju boje lišća, ali biljka može podnijeti i nešto više sjene.
  2. Tlo: Biljka preferira dobro drenirano tlo, ali je prilično prilagodljiva i može rasti u različitim vrstama tla. Osigurajte dobru drenažu kako biste izbjegli zadržavanje viška vlage.
  3. Zalijevanje: Ima umjerene potrebe za zalijevanjem. Zalijevajte biljku redovito, posebno tijekom sušnih razdoblja, kako biste održali tlo ravnomjerno vlažnim. Izbjegavajte prekomjerno zalijevanje koje može dovesti do truljenja korijena.
  4. Gnojidba: Gnojidba može biti korisna za poticanje rasta i očuvanje boje lišća. Primijenite uravnoteženo granulirano gnojivo u proljeće prije početka vegetacijske sezone. Pratite upute na pakiranju kako biste osigurali pravilnu primjenu gnojiva.
  5. Obrezivanje: Može se obrezivati kako bi se održao željeni oblik i gustoća biljke. Obrezivanje se obično obavlja u rano proljeće prije nego što biljka počne intenzivno rasti. Uklonite oštećene, mrtve ili neželjene grane kako biste potaknuli zdrav rast.
  6. Zaštita od štetnika: Biljka je općenito otporan na većinu štetnika. Međutim, povremeno se mogu pojaviti lisne uši, paukove grinje ili nematode. Pregledajte biljku redovito i primijenite odgovarajuće metode kontrole ako primijetite prisutnost štetnika.
  7. Zimsko sklonište:  Otporna je na hladnoću, ali u vrlo hladnim područjima ili za vrijeme izrazito hladnih zima, može biti korisno dodatno zaštititi biljku od hladnih vjetrova i mraza.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.