Trgovina BRESKVA “Collins”

BRESKVA “Collins”

SADNICA GOLOG KORIJENA: visine cca 1.30m

STAROSTI: cca 1-2 god.

DOZRIJEVANJE: druga polovica srpnja

PODLOGA: P. Persica

7,50 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

BRESKVA “Collins”

Breskva “Collins” je popularna američka, samooplodna, sorta vrlo jednostavna za uzgoj. Brzorastuće stablo će uz pravilnu njegu prve plodove početi davati već za godinu-dvije. Prinosi su u početku niski, ali zrela stabla mogu dati čak 40-50 kilograma ploda.

Stabla ne narastu više od tri metra. Kruna je čašasta, sa srednje velikim lišćem. Kora je smeđe boje, ali su izbojci uglavnom zeleni. Listovi imaju izduženi lancetasti oblik.

Promjer cvjetova je 2,5-3 centimetra. Cvjetovi su peharasti, s pet latica. Boja im je bijela s ružičastom nijansom. Tijekom cvatnje cijeli se oblaci kukaca uvijaju oko stabla, jer cvjetovi ispuštaju jaku aromu.

Plodovi su srednje veličine. Minimalna težina je obično 110 grama, a prosjek je 130 no često na stablima sorte rastu plodovi od 150-155 grama. Zaobljene breskve imaju žutu boju kožice s blagim rumenilom na sunčanoj strani. Koža ploda je čvrsta, vrlo baršunasta, ugodna na dodir. Nježna sočna pulpa obojena je žuto. 

Breskva “Collins” donosi plod izražene arome, vrlo skladnog okusa koji je ugodno slatkast sa blagom kiselošću.

Cvatnja počinje sredinom do kraja travnja te kao srednje rana sorta sazrijeva od sredine do kraja srpnja.

Breskva “Collins” najbolje uspijeva ako se sadi na sunčanim područjima s blagim nagibima. Ako se sadi u nizinama treba se pobrinuti da tlo ne zadržava prekomjernu vlagu. Količina zalijevanja treba biti strogo dozirana, jer će stablo bolje podnositi sušu od prekomjerne vlage.

 

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.