NEŠPULA ILI MUŠMULA

SKU: 3112

SADNJA: teglirane sadnice u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

RAST: do 8 m visine

VELIČINA SADNICE: cca 120 cm, fi 19 cm – TEGLIRANA SADNICA STAROSTI 2-3 GODINE 

22,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

NEŠPULA ILI MUŠMULA – Eriobotrya japonica

Nešpula, nešpola ili japanska mušmula (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl.) je zimzeleno stablo iz porodice ruža (Rosaceae). Naraste do 8 metara visine, tvori okruglu i gustu krošnju. Korijenski sustav je plitak. Deblo je žućkastosmeđe, u početku glatko, kasnije raspuknuto. Mlade grane su u mladosti prekrivene vunenastim dlakama, kasnije ogole, lisni pupoljci su također dlakavi. Listovi su naizmjenični, jednostavni, eliptični, dugi 12-25 cm, kožasti, grube teksture, na rubovima rijetko nazubljeni, na licu tamnozeleni i sjajni, naličje je bjelkasto i prekriveno dlačicama, nalaze se na peteljkama dugim 1,5 cm. Cvjetovi su dvospolni, neugledni, promjera oko 1 cm, ugodnog mirisa, gusto su skupljeni u metličaste cvatove promjera do 15 cm na vrhovima jednogodišnjih grana. Listići vjenčića su ovalni i bijele boje, prašnici su mnogobrojni. Plodovi su žutonarančasti, okruglasti, veliki 3-6 cm, u početku pustenasti, kada dozre budu glatki, na vrhu imaju ostatke čaške. Sadrže 2-3 veće jajolike, tamnosmeđe sjemenke, dozrijevaju u lipnju.

Odgovaraju joj sunčana staništa, duboka, hranjiva, svježa i dobro drenirana zemlja. Otporna je na sušu ali ne podnosi mraz, niske temperature tolerira do -10°C, traži i zaštitu od naleta vjetra, potrebno je izbjegavati jako vlažna tla.

Jestivi su plodovi, osvježavajući su, slatki i sočni. Mogu se konzumirati svježi i sirovi, suše se ili se prerađuju u marmalade, sokove, sirup, likere i sl. Sjemenke su gorke, jestive su u manjim količinama. Drvo je čvrsto, fine teksture, pogodno za izradu manjih predmeta.

 

 

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.