PICEA GL. “Conica”

SKU: N/A

SADNJA: teglirane sadnice kroz cijelu godinu

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: fi 22/90 cm

22,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌲 PICEA GL. ”Conica”

Uspravna smreka stožastog oblika s tamnozelenim iglicama i dobro razmaknutim granama. Picea glauca “Conica” lijep je dodatak kamenjaru ili posađena kao samostalan primjerak kako bi u vrt unijela zimzelenu boju i strukturu. Ova patuljasta četinjača vrlo sporo raste, što je također čini izvrsnom biljkom za kontejnere. Koristite ga kao unutarnji središnji dio stola tijekom blagdana, nakon čega ga možete premjestiti van i uživati ​​kao središnju točku na terasi!

Picea glauca ‘Conica’, poznata i kao Bijela smreka ‘Conica’, je popularno zimzeleno drvo koje se ističe svojom kompaktnošću i savršeno konusnim oblikom. Ova sorta smreke je izuzetno dekorativna i često se koristi u pejzažnom uređenju, kako u vrtovima, tako i u parkovima.

✨ Ključne Značajke:

  • Oblik: Picea glauca ‘Conica’ ima savršeno konusni oblik koji ostaje uredan i simetričan bez potrebe za orezivanjem. Ova prirodna geometrija čini je izuzetno privlačnom i popularnom.
  • Veličina: Ova sorta je patuljasta verzija bijele smreke i raste vrlo sporo. Obično doseže visinu od 1,5 do 2 metra u visinu i širinu od 0,5 do 1 metra u periodu od 10 godina.
  • Listovi: Iglice su sitne, guste i svijetlozelene, što daje biljci svježi izgled tijekom cijele godine.

🌿 Kako Brinuti:

  • Lokacija: PPicea glauca ‘Conica’ najbolje uspijeva na sunčanom ili polusjenovitom mjestu. Preferira izravno sunčevo svjetlo barem nekoliko sati dnevno za optimalan rast.  Odaberite mjesto koje je zaštićeno od hladnih, suhih vjetrova.
  • Tlo: Ova smreka preferira dobro drenirano, vlažno i blago kiselo tlo. Izbjegavajte sadnju u jako alkalnom tlu jer to može negativno utjecati na njen rast. Alternativno uzgajajte u velikim posudama, koristeći ericaceous (kiseli) kompost.
  • Zalijevanje: Održavajte tlo ravnomjerno vlažnim, ali ne previše mokrim. Redovno zalijevanje je ključno, posebno u suhim periodima i tijekom prvih godina nakon sadnje.
  • Gnojenje: Gnojite jednom godišnje, u proljeće, s gnojivom za zimzelene biljke. Izbjegavajte prekomjerno gnojenje jer može dovesti do opeklina korijena.
  • Orezivanje: Jednom uspostavljene biljke Picea ne zahtijevaju orezivanje niti održavanje.

🌿 Upotreba:

  • Pejzaž: Savršena je za male vrtove, kamenjare, kao naglasak u pejzažnom uređenju ili kao živa ograda. Njena savršena konusna forma dodaje strukturalnu ljepotu bilo kojem vanjskom prostoru.
  • Kontejneri: Može se uzgajati i u velikim kontejnerima na terasama ili balkonima.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

80 cm

,

100 cm

,

90 cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.