Trgovina JABUKA “Mantet” stara sorta

JABUKA “Mantet” stara sorta

SKU: 176

REZERVACIJA ZA JESEN 2023.

ISPORUKA OD 01.11.


SADNICA:
 Golog korijena visine cca 1,30m,

STAROSTI: cca 2 god.

DOZRIJEVANJE: kraj srpnja, početak kolovoza

PODLOGA:M106

SADNJA: jesen ili rano proljeće

6,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

JABUKA “Mantet”

Jabuka “Mantet”, uzgojena 1928. godine u Kanadi, je hibridna sorta koja je rezultat prirodnog oprašivanja sorte Grushovka Moskovskaya. Iako je postignuta visoka produktivnost, ima nekoliko važnih karakteristika koje treba uzeti u obzir pri odabiru ove sorte za vaš vrt.

Jabuka cvate sredinom do kraja travnja, minimizirajući rizik od oštećenja cvjetnih pupova od proljetnih mrazeva. Otporna je na većinu bolesti jabuke, no osjetljiva je na mraz. Međutim, brzo se oporavlja od manjih smrzavanja. Uzgoj zahtijeva pažljivu njegu.

Cvjetovi ove sorte sastoje se od bijelih, zaobljenih latica s kratkim pistilom i stigma smještenim ispod prašnika. Stablo je poznato po svom karakterističnom lišću – ovalnog oblika, tamnozelenog i sjajnog, s valovitim rubovima i svjetlijim venama.

Plodovi su srednje veličine, ovalnog oblika, težine 90 do 180 g. Kora je tanka, glatka i žućkasto-zelena, s crvenim mrljama i prugama. Meso je sočno i kremasto, slatkastog okusa s blagom kiselkastošću. Plodovi ne sazrijevaju istovremeno, prva berba u južnim krajevima je sredinom srpnja, dok se u srednjem pojasu može uživati u njima krajem srpnja ili početkom kolovoza. Žetva se može očekivati čak i nakon 10-11 plodnih sezona.

Stablo jabuke “Mantet” ima svoje prednosti i nedostatke. Gusta kruna ne zahtijeva puno pažnje, a može se saditi uz povrće i druge biljke.

Ukratko, “Mantet” jabuka je atraktivna sorta koja zahtijeva pažljivu njegu i dobro planiranje zbog osjetljivosti na mraz i bolesti. Njeni slatko-kiselkasti plodovi i bogata žetva čine je zanimljivim izborom za vrtlare koji su spremni pružiti potrebnu njegu.”

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.