BONSAI “Syzygium”

SKU: N/A

PRESAĐIVANJE I ZALIJEVANJE: opisano u tekstu

VELIČINA BILJKE: 30 cm / fi 20

30,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

BONSAI “Syzygium”

Bonsai syzygium se odnosi na bonsai biljke iz roda Syzygium, koji obuhvaća različite vrste u obitelji Myrtaceae. U proljeće stvara sitne bijele pahuljaste cvjetove, a u jesen daje jestive plodove u obliku jarko crvenih bobica. Ovo bonsai drvo također se može pohvaliti tamnozelenim lišćem koje je šiljasto ovalnog oblika.

Ova vrsta bonsaia može se uzgajati u zatvorenom ili na otvorenom. Međutim, ako svoj uzgajate na otvorenom, iako podnosi  -10 °C preporučljivo je (iako ne uvijek potrebno) unijeti stablo u kuću ili staklenik tijekom najhladnijih mjeseci kako biste izbjegli jake mrazeve koji mogu oštetiti stablo. Ako temperature padnu ispod nule, stablo se ne smije ostaviti vani dulje vrijeme.

Bonsai stabla uživaju u toplim, sunčanim područjima, potrebno im je četiri do šest sati sunčeve svjetlosti dnevno. Potreban im je vlažan, a ne suh zrak kako bi im lišće bilo zdravo i zeleno. Dakle, kada je vaše bonsai stablo u kući tijekom zime, stavite ga na pladanj sa slojem šljunka i slojem vode.

Treba umjerenu količinu vode kako zemlja ne bi bila previše suha, ali ni potpuno mokra. Količina potrebne vode ovisit će o količini sunca i toplini kojima je bonsai drvo izloženo. Kratak vodič koji treba slijediti nalazi se u nastavku, ali imajte na umu da redovitost navodnjavanja uvelike ovisi i o položaju stabla:

  • zalijevajte svoje bonsai drvo barem jednom dnevno, često dva puta, za vrlo vrućih dana
  • zalijevajte svoje bonsai stablo između dva i tri puta tjedno tijekom toplih zimskih tjedana (ako se nalazi u zatvorenom i toplom prostoru, to će se morati povećati)
  • zalijevajte svoje bonsai stablo jednom ili dva puta tjedno tijekom hladnijih dijelova zime (ponovno, ako ste u zatvorenom prostoru, to će vjerojatno trebati povećati)

Savršeno vrijeme za zalijevanje stabla je kada gornji sloj tla postane suh na dodir. Pretjerano zalijevanje treba izbjegavati jer ovo drvo ne voli sjediti u stalno natopljenom supstratu.

Ne treba spominjati da svako bonsai stablo treba sunce, ali očito svako stablo zahtijeva različite količine. Bonsai stablo četkaste trešnje uspijeva na obilnoj količini sunca. Međutim, dok drvo trešnje uživa u toplini i suncu, važno  je napomenuti da tijekom vrhunca ljeta stablo potencijalno može biti opečeno sunčevim UV zrakama. Preporučljivo je staviti stablo u polusjenu u tim super vrućim danima.

Jedna od ljepota stabla četkaste trešnje je to što je savršeno za one koji uživaju u oblikovanju i uređenju svog bonsai stabla. Kao minijaturno bonsai stablo, trebat će ga redovito stilizirati kako bi takvo i ostalo. Najbolji način da to učinite je:

  • za obrezivanje krošnje dok drvo raste, oblikujući ga u željeni oblik
  • osiguravajući da sve grane izdanaka budu uredno i redovito podrezane kako bi vaše stablo trešnje uvijek izgledalo uredno
  • izbjegavajte rezanje ovog bonsai stabla od travnja do kraja njegovog razdoblja cvatnje, kao i izbjegavanje rezanja tijekom zime
  • ako izvodite ožičenje na stablu četkaste trešnje, učinite to pažljivo jer je kora ovih bonsai stabala vrlo osjetljiva i tanka, stoga je preporučljivo koristiti tanku žicu

Kako biste osigurali snažno i zdravo stablo, svoje stablo četkaste trešnje morat ćete pognojiti tekućim gnojivom za bonsai, a između ožujka i rujna to treba činiti jednom svaka dva tjedna. Tijekom hladnijih mjeseci, pod uvjetom da se vaše bonsai drvo drži na toplom na svijetlom mjestu,  jednom mjesečno trebalo bi biti dovoljno. Ako je vaše stablo trešnje slabo ili je nedavno presađeno, ne biste trebali koristiti gnojivo jer ono može spaliti korijenje vašeg bonsai stabla. Gnojidbu treba izbjegavati nakon presađivanja tri do četiri tjedna.

Stabla Syzygium relativno brzo razvijaju korijenje i, kao takva, potrebno ih je presađivati ​​svake 2 do 4  godine (ovisno o veličini posude u kojoj se nalaze – što je posuda manja, to će češće biti potrebno presađivanje). Presađivanje treba obaviti u vrlo rano proljeće i nakon postupka trebalo bi proći nekoliko tjedana bez gnojiva. Ovo drveće preferira supstrat koji dobro drenira pa je mješavina zemlje i akadame odlično rješenje.

 

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SLIKA

O1, O2, 3, 4, O5, O6

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.