BIJELI DUD “Morus alba”

SKU: 2497

SADNICA :cca 55cm

DOZRIJEVANJE: srpanj

SJEMENJAK

 

13,00 

18 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

BIJELI DUD “Morus alba”

BIJELI DUD “Morus alba” je listopadno drvo koje je domaćin dudovoj svilenoj bubarini (Bombyx mori) i uzgaja se zbog svojih plodova i lišća.

  1. Opis biljke: BIJELI DUD “Morus alba” je srednje veliko listopadno drvo koje može narasti do visine od 10 do 20 metara, ovisno o uvjetima rasta. Listovi su obično srčasti ili trokutasti, zupčasti i tamnozeleni, a cvjetovi su sitni i neugledni.
  2. Plodovi: Plodovi bijele murve su sitni, sočni i slatki. Dolaze u raznim bojama, uključujući bijelu, crnu, crvenu ili ružičastu, ovisno o sorti. Plodovi su jestivi i koriste se za pripremu džemova, želea, sirupa i drugih slatkih jela.
  3. Uzgoj: Preferira puno sunca i dobro drenirano tlo. Biljka je prilično otporna i može uspjeti u različitim tipovima tla, ali preferira umjereno vlažna tla. Razmnožava se sjemenom, reznim ili presađivanjem sadnica.
  4. Njega: Održavanje  obično uključuje redovito zalijevanje tijekom sušnih razdoblja i povremeno gnojenje kako bi se potaknuo rast i plodonošenje. Biljka može biti podložna napadima insekata i bolestima, pa je važno pratiti njezino zdravlje i poduzimati odgovarajuće mjere kontrole.
  5. Korištenje: Plodovi bijele murve koriste se u prehrambene svrhe, kao i za hranjenje svilene bube radi proizvodnje svile. Lišće Murusa albe također može biti hranjivo za neke vrste stoke, poput svilene bube, kozica i druge stoke.
  6. Ostale upotrebe: Bijela murva također može biti korištena u tradicionalnoj medicini zbog svojih ljekovitih svojstava. Listovi i korijenje biljke koriste se u nekim kulturama za liječenje raznih bolesti, uključujući dijabetes, visoki krvni tlak i artritis.

Bijela murva (Morus alba) je višenamjensko drvo koje nudi jestive plodove, korisno lišće i tradicionalnu upotrebu u medicinske svrhe. Uz pravilnu njegu, može biti korisna i estetska biljka u vrtu ili pejzažu.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.