Acer palmatum Trompenburg

SKU: 2591

Trompenburški javor snažno raste velikom brzinom kada je mlad, čak do nekih 30-40 cm godišnje, usporavajući s godinama. Tvori tipično široko vazasto malo stablo s gustom krošnjom u obliku kišobrana. 

SADNJA: proljeće, ljeto, snažno sunce je potrebno za dobar razvoj biljke

ZALIJEVANJE: umjereno i redovito, srednja vlažnost tla, tlo držite uvijek vlažno

RAST:  180   cm 

VELIČINA SADNICE: fi19/50-60 cm

25,00 

5 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🍁 ACER PALMATUM ‘Trompenburg’

Trompenburški japanski javor pronađen je kao sadnica u istoimenom nizozemskom botaničkom vrtu u Rotterdamu. Zbog jedinstvenog lišća, snažnog rasta i dobrog zdravlja pitamo se zašto nije rasprostranjeniji i dostupan u europskim rasadnicima i vrtnim centrima, za razliku od drugih komercijalno uspješnih sorti crvenog lišća sklonih bolestima.

 

Sorta Trompenburg ima izvanredne listove koji su botanički klasificirani kao palminti (poput svih japanskih javora), ali u ovom slučaju oni izgledaju poput dlana (ruku) s dugim prstima, jer su režnjevi duboki i istaknuti, a rubovi su zavijeni dolje. Stvaraju se bogato crvene boje i brzo se sredinom i krajem ljeta okreću bordo crvenim bojama s ponekim smeđim i brončanim nijansama. Jesenska boja je svijetlo karmin crveno i užareno vinsko crvena.

 

Trompenburški javor snažno raste velikom brzinom kada je mlad, čak do nekih 30-40 cm godišnje, usporavajući s godinama. Tvori tipično široko vazasto malo stablo s gustom krošnjom u obliku kišobrana. Može se obrezati u oblike ili obrezati kako bi se što manje širilo, a najbolje se obrezuje i kasno zimi tijekom razdoblja bez smrzavanja.

 

Svidjet će mu se mjesto s visokom vlagom zraka, npr. na obali rijeke ili u blizini ribnjaka, ali to nije nužno. S druge strane, definitivno neće biti previše sretno u malom popločenom dvorištu okruženom suhim zrakom i vrućim betonom.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.