ACANTHUS M. “White Water” variegata

SKU: 2003

Prekrasan Acanthus variegata podnosi minuse, otporan na bolesti, svejedno mu je raste li na suncu ili u hladovini. Očarava sa svojim  šarenim listovima a posebni su mu i cvjetovi koji narastu do 2m visine kao svijeće. Lijepa biljka u svako doba godine

VELIČINA BILJKE: fi 19 / 40 cm

20,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

ACANTHUS M. “White Water” variegata

Acanthus mollis, poznata i kao primog, je biljka s upečatljivim listovima i karakterističnim cvjetovima. Oblik lista primoga inspirirao je antičkog kipara Kalimaha još u petom stoljeću prije Krista da u kamenu iskleše prvi kapitel – kako ga danas poznajemo – KORINTSKOG STUPA, jednoga od najpoznatijih u klasičnoj umjetnosti. Sve od tada, list primoga zaštitni je znak korintskog stila, a pojavljuje se već, evo, skoro 2500 godina i na raznoraznim drugim građevinama.

Evo nekoliko ključnih informacija o Acanthus mollis:

1. Lišće:

  • Listovi su veliki, duboko rezani i valoviti, obično s dubokim utorima. Imaju tamnozeleno do sivozeleno lišće koje može pridonijeti dekorativnosti vrta.

2. Cvjetovi:

  • Cvjetovi se pojavljuju na dugim cvatovima i imaju karakterističnu strukturu s uspravnim ljuskama koje podsjećaju na štit. Boja cvjetova varira, ali često su bijeli ili ružičasti.

3. Rast i Veličina:

  • Acanthus mollis je trajnica koja može narasti do visine od 90 cm do 1,5 m, a širenje može biti značajno šire od visine. Može formirati gusti grm s vremenom.

4. Uvjeti uzgoja:

  • Preferira dobro drenirano tlo i može uspjeti na sunčanim ili polusjenovitim mjestima.
  • Umjereno je otporan na sušu nakon što je dobro uspostavljen, ali redovito zalijevanje tijekom suhih razdoblja pogoduje rastu.

5. Njega:

  • Acanthus mollis je općenito niskog održavanja i otporna na većinu štetnika.
  • Uklanjanje uvenulih cvjetova potiče nove cvjetne izdanke.

6. Upotreba:

  • Često se koristi u vrtlarstvu zbog svoje dekorativnosti i atraktivnih listova.
  • Pogodan je za biljke u vrtovima, rubovima ili kao samostalna biljka.

Acanthus mollis je jedna od onih biljaka koja donosi mediteranski šarm u vrt svojim izražajnim listovima i upečatljivim cvjetovima. Ova biljka može dodati eleganciju i strukturu vrtu.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.