SYRINGA VULG.-JORGOVAN

SKU: 3089

Syringa vulgaris – jorgovan je listopadna grmolika biljka ili niže stablo iz porodice maslina (Oleaceae).

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi, voli vlažnije tlo

VELIČINA BILJKE: cca 70cm

26,25 35,00 

NC u 30 dana: 35,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

SYRINGA VULG.- JORGOVAN

Syringa vulgaris – jorgovan je listopadna grmolika biljka ili niže stablo iz porodice maslina (Oleaceae). Najraširenija je vrsta u svom rodu. Naraste do 7 metara visine, stablo je razgranato, s uspravnim granama. Mlade grane su tanke, gole ili malo žljezdasto dlakave, zelenkaste do maslinasto smeđe. Kora je svijetlosmeđa, hrapava i uzdužno ispucana, ljušti se u trakama. Pupovi su ušiljeno jajasti, postrani su slične veličine i većinom odstoje od grane. Listovi su mu nasuprotni, jednostavni, glatki, goli s obje strane, jajasti, cjelovitih rubova, na osnovi srcasti, prvi vrhu ušiljeni, na licu tamnozeleni, naličje je svjetlije, nalaze se na do 3 cm dugim peteljkama. Cvjetovi su sitni, izraženog i ugodnog mirisa, ljubičastih ili bijelih boja, gusto su skupljeni u grozdaste cvatove duge do 25 cm. Čaška ima 4 srasla lapa, na vrhu s 4 nejednaka zupca, duga je do 2 mm. Latica vjenčića ima 4, bijele su do crvenoljubičaste boje, duge 4-5 mm, srasle u cijev, na vrhu su s 4 zupca. Prašnika ima 2, prirasli su u gornjem dijelu za cijev vjenčić. Cvate u proljeće istodobno s listanjem i rado ih posjećuju brojni kukci. Plod je smeđa čahura, ušiljena na vrhu, dužine oko 1-1,5 cm, puca na dva dijela.

Sadimo ga kao pojedinačno stablo ili kao ukrasnu živicu, u jesen ili početkom proljeća. Odgovara mu sunčano mjesto iako može rasti i na polusjenovitom. Zemlja treba biti plodna, dobro drenirana, vlažna i blago alkalna. Od brige traži periodično orezivanje, najviše zato što podno stabla stvara mnogobrojne šibe koje rastu iz korijena. Zbog istog razloga dobro ga je koristiti za vezivanje terena. Smatra se da više cvjeta ako ga se ne orezuje jer tada intenzivno stvara nove grane, a ukoliko ga se orezuje, najbolje je to činiti nakon cvatnje.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

ANDENKEN AN LUD.SPATH, MME LEMOINE, MICHEL BUCHNER, CARPE DIEM, BEAUTY OF MOSCOW, BELLE DE NANCY

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.