AGAVA

SKU: N/A

ZALIJEVANJE I UZGOJ: opisani u tekstu

 

10,40 

NC u 30 dana: 13,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Agava

(Agave americana L.) je trajna biljka iz porodice šparogovka (Asparagales). Listovi su skupljeni u prizemnoj rozeti, zelenoplavkaste su boje, narastu do dva metra dužine, oštrog su vrha i bodljikavog, nazubljenog ruba. U širinu biljka raste i do 4 metra, a u visinu tek nešto manje, do 250 cm. Kroz vrlo dugo razdoblje sakuplja snagu da bi potom nakon minimalno 8-10 godina ili više (ovisno o klimi), stvorila uspravnu i vrlo visoku stabljiku od 8-9 metra visine. Cvjetovi su mali, žuti, mnogobrojni, gusto skupljeni u cvat. Cvatnja traje 2-3 mjeseca. Nakon što cvjetovi odumru i sama biljka odumre, međutim uz matičnu biljku stalno se rađaju dječica te se biljka neprestano širi. Plod je tobolac, sjemenke su plosnate i smeđe. Dobra je medonosna biljka, posjećuju je pčele i drugi kukci. Zanimljivi podatak je da na području Meksika cvjetove oprašuju šišmiši.

Agava kao dio krajolika djeluje impozantno. Potrebno joj je mnogo prostora, dobro drenirano tlo i sunčano mjesto iako podnosi i polusjenovito. Kako pohranjuje zalihe vode u listovima i zadebljalim dijelovima stabljike može izdržati velike suše. Razmnožava se sjemenom ili dijeljenjem. Ukoliko se želi orezati potrebno se zaštititi jer biljni sok koji špricne može prouzročiti jak svrbež i osip. Može izdržati niske temperature oko ništice, no ako se uzgaja u kontinentalnom području trebalo bi je zaštititi od hladnoće.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

Blue Flame, Potatorum, Victoria Reginae, Little Penguins, Ovatifolia Vanzie, Agava, 1, 2, 3

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.