ŠLJIVA “Valjevka” stara sorta

Plod šljive Valjevke pogodan je za sušenje, ali i za druge namjene, kao i za upotrebu u svježem stanju.

SADNICA: golog korijena visine cca 1,30m,

STAROSTI: cca 2 god.

DOZRIJEVANJE: kraj kolovoza/početak rujna

PODLOGA: P.Myrobalana

SADNJA: Jesen ili rano proljeće.

7,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

ŠLJIVA “Valjevka”

Šljiva “Valjevka” je stvorena je križanjem sorti Agen 707 i Stanley 1959. godine. Ispitivana je pod oznakom I/6 ZDR. Za sortu je priznata 1985. godine.

Stablo Valjevke je srednje bujno, sa dosta gustom piramidalnom krošnjom. Kut grananja je dosta veliki.  Rađa na svibanjskim kiticama i na jednogodišnjim granama. Cvjetni pupoljak sadrži prosječno 2 cvijeta. List je varijabilnog oblika i krupnoće, zavisno od starosti i rodnosti: eliptičnog do jajastog oblika sa zašiljenim i zaobljenim vrhom koji je različito nazubljen. Peteljka je srednje dugačka do dugačka. Kod stabala koja su prerodila list je vrlo sitan. Cvijet je srednje krupnoće, sa bijelim laticama. Cvjetni elementi dobro su razvijeni. Cvjeta srednje rano, nešto posle Stanley. Samooplodna je sorta. Rano rodi (u drugoj ili trećoj godini po sadnji). Rađa redovno i obilno. Da bi se dobila dobar kvaliteta plodova, obavezna je redovna i oštra rezidba (ima veliki rodni potencijal). Srednje je osjetljiva prema uzročnicima plamenjače i hrđe šljive. Osjetljiva je prema uzročniku monilije cvijeta, a relativno otporna prema truleži plodova. Tolerantna je prema virusu šarke šljive (Plum pox virus). Na plodovima ne izražava simptome. Kompatibilna je sa svim ekonomski važnim podlogama za šljivu.

Plod je srednje krupnoće do sitan, ovisno od prinosa (prosječno 30 g), iako varira od 22 do 40 g. Ovalnog je oblika, sužen prema peteljci. Koža je srednje debljine, čvrsta, atraktivne plave boje, sa obilnim voštanim pokrovom . Meso je žuto, čvrsto, sočno, izvrsnog slatko-kiselog okusa. Koštica je srednje krupnoće (1,47 g), izduženo ovalnog oblika. Potpuno se odvaja od mesa.

Sazrijeva krajem kolovoza i početkom rujna, nešto prije Bistrice. Odlično podnosi manipulaciju i transport.

Vrlo je rodna sorta, tolerantna prema virusu šarke šljive i pogodna za sušenje. Daje vrlo kvalitetnu suhu šljivu za 65% krupniju od Bistrice. Od 3,3 kg svježe dobije se 1 kg suhe šljive.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.