HOSTA

SKU: 1516

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: potrebna im je vlaga, trebaju se obilno zalijevati, naročito ljeti

7,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 Hosta 

Hosta je rod trajnica iz porodice šparogovki (Asparagaceae). Porijeklom je iz Azije. Poznato je preko 1000 različitih sorti. Možemo je saditi na sjenovita mjesta u vrtu gdje će uspjeti malo koja vrsta. Tvori guste busene. Listovi su dekorativni, variraju u obliku, boji i veličini. Pretežno su jednobojni, međutim postoje sorte srebrno prošaranih listova, bijelih za zalenim rubom, zelenih sa bijelim rubom i slično. Ovisno o sorti mogu biti veći, manji, tamniji, svjetliji, jednobojni ili višebojni. Postoje razni oblici, okrugli, srcoliki, elipsasti… Cvjetovi su zvonoliki, nekih vrsta jako ugodnog, parfemskog mirisa. Javljaju se u bijeloj i  blijedo ljubičastoj boji. Kad ocvatu razvija se plod sa sjemenkama.

Odgovara im djelomična sjena, ukoliko su na izravnom suncu listovi će požutjeti. Iznimka su sorte žućkastih listova kojima odgovara nešto više popodnevnog sunca. Sade se na vlažnom, hranjivom i dobro dreniranom tlu. Dobro podnosi niske temperature.

Ključne Značajke:

  • Raznolikost Lišća: Hosta dolazi u mnogim sortama, s lišćem koje može biti široko, usko, valovito ili ravno, te u raznim nijansama zelene boje.
  • Ljupki Cvjetovi: U kasno proljeće ili rano ljeto, Hosta proizvodi nježne cvjetove na dugim stapkama, stvarajući privlačan kontrast s bujnim lišćem.
  • Prilagodljivost: Ova biljka dobro podnosi sjenu i djelomičnu sjenu, čineći je idealnom za sadnju ispod drveća ili uz rubove vrtova.
  • Niska Održavanja: Hosta je otporna biljka koja zahtijeva malo njege. Redovito zalijevanje tijekom sušnih razdoblja i dodavanje malča oko korijena pomoći će joj da ostane zdrava i bujna.

🌱 Kako Se Brinuti:

  • Svjetlost: Hosta najbolje uspijeva na mjestima s djelomičnom sjenu, ali može podnijeti i puno sunce uz adekvatno zalijevanje.
  • Tlo: Preferira vlažno, dobro drenirano tlo bogato organskom tvari. Dodavanje komposta ili listova pomaže u očuvanju vlage i hranjivosti tla.
  • Zalijevanje: Redovito zalijevajte biljku, posebno tijekom sušnih razdoblja ili vrućih ljetnih dana.
  • Razmnožavanje: Hosta se može razmnožavati dijeljenjem busena u rano proljeće ili kasnu jesen kako bi se očuvala njezina vitalnost i gustoća.

 

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

ALBOMARGINATA

,

ELEGANS

,

AUREOMARGINATA

,

BIG DADDY

,

PIZZAZZ

,

REVOLUTION

,

RISKY BUSINESS

,

ROYAL STANDARD

,

SNAKE EYES

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.