DRIJEN “Cornus Mass”

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: kod sadnje

VELIČINA SADNICE: FI 9 / 42 cm

10,00 

10 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 DRIJEN “Cornus Mass”

Cornus mass, poznat kao obični drijen, je listopadni grm ili malo drvo koje je cijenjeno zbog svojih ranih proljetnih cvjetova, jestivih plodova i atraktivne jesenske boje lišća. Ova biljka je izuzetno svestrana i otporna, često se koristi u vrtovima i pejzažima zbog svoje dekorativne i korisne vrijednosti.

Ključne značajke:

  • Izgled: Cornus mass raste do visine od 5 do 7 metara i može se širiti do 4-6 metara u širinu. Ima zaobljenu i gustu krošnju. Listovi su zeleni i ovalnog oblika, koji u jesen postaju tamnocrveni do ljubičasti.
  • Cvjetanje: Cvjeta vrlo rano u proljeće, prije nego što se listovi pojave. Cvjetovi su mali, žuti i skupljeni u guste grozdove, što biljci daje sjajan izgled u vrijeme kada većina drugih biljaka još miruje. Iz cvijetova nastaju plodovi, crvene mesnate koštunice.
  • Plodovi: Nakon cvjetanja, biljka razvija sitne, sjajne crvene plodove (drijenke) koji su jestivi i bogati vitaminom C. Plodovi sazrijevaju krajem ljeta do početka jeseni i mogu se koristiti za džemove, sirupe i likere.

Njega:

  • Svjetlo: Cornus mass najbolje uspijeva na sunčanom ili polusjenovitom mjestu. Više sunca rezultira boljim cvjetanjem i plodonošenjem.
  • Tlo: Prilagodljiv je različitim tipovima tla, ali preferira dobro drenirano tlo. Može tolerirati i blago alkalno tlo.
  • Zalijevanje: Biljka je prilično otporna na sušu, ali redovito zalijevanje tijekom sušnih razdoblja pomaže u održavanju njenog zdravlja i vitalnosti.
  • Rezidba: Rezidba nije nužna, ali se može provoditi kako bi se održao željeni oblik i veličina. Najbolje je rezati nakon cvjetanja.

Upotreba: Cornus mass je izvrsna biljka za živice, pojedinačne sadnje ili kao dio mješovitih granica u vrtu. Njegovi plodovi privlače ptice, a cvjetovi su važan izvor hrane za pčele u rano proljeće.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.