EUCALYPTUS GUNNII

SKU: N/A

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: umjereno 

 

20,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

EUCALYPTUS GUNNII

Eucalyptus gunnii, poznat i kao divlji eukaliptus, plavi eukaliptus ili koštičavi eukaliptus, je vrsta eukaliptusa koja je porijeklom iz Tasmanije, Australije, i Novog Zelanda. Ovo je drvo poznato po svojim karakterističnim srebrnastom lišću i aromatičnom mirisu. Evo nekoliko ključnih informacija:

  1. Izgled: Listopadno je drvo koje može narasti do visine od 25-30 metara. Njegovi listovi su uski, dugi, i imaju srebrno-sivu nijansu koja je tipična za mnoge vrste eukaliptusa.
  2. Aromatični miris: Listovi  emitiraju karakterističan miris eukaliptusa. Miris potječe od ulja prisutnih u lišću, a često se koristi u aromaterapiji i za izradu eteričnih ulja.
  3. Cvjetovi: Biljka proizvodi cvjetove koji su obično bijeli i grupirani u cvatove. Cvjetovi eukaliptusa su izvor nektara za pčele i druge oprašivače.
  4. Rast i uzgoj: Brzorastuća je biljka koja preferira puno sunca i dobru drenažu. Može se uzgajati kao drvo, grm, ili čak kao biljka u kontejnerima. Važno je napomenuti da može postati veliko drvo ako se uzgaja na otvorenom prostoru.
  5. Upotreba: Ima široku primjenu. Njegovo drvo se koristi u građevinskoj industriji, proizvodnji papira, i kao drvo za ogrijev. Eterično ulje eukaliptusa često se koristi u aromaterapiji i proizvodima za njegu kože. Lišće se također može koristiti za aranžiranje cvjetnih buketa.
  6. Očuvanje prirode: Ima važnu ekološku ulogu u svom prirodnom staništu jer pruža hranu i sklonište za mnoge vrste divljih životinja, uključujući koale i razne ptice.

Eucalyptus gunnii je zanimljiva i korisna biljka koja se često uzgaja u vrtovima i parkovima zbog svoje ljepote i aromatičnih svojstava

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

fi14/25cm, fi19/55cm, fi24/80cm, fi23/45cm, fi17cm/35cm, fi15cm/35cm, Cinera Silver Dollar, fi 19/50 cm, Azura

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.