Trgovina DICKSONIA “Antarctica”

DICKSONIA “Antarctica”

VELIČINA: fi 12 cm / 30 cm

10,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

DICKSONIA “Antarctica”

Je vrsta paprati koja potiče iz Tasmanije i Australije. Također je poznata i kao Tasmanijska paprat ili drvenasta paprat. Ova impresivna biljka je vrlo popularna zbog svog izgleda i veličanstvenosti.

Dicksonia “Antarctica” ima stabljiku koja raste uspravno i može doseći visinu od 4 do 5 metara. Stabljika je deblja pri dnu i sužava se prema vrhu. Iz stabljike se razvijaju listovi koji tvore prepoznatljivu krošnju. Listovi su veliki, pernati i prepoznatljivi po svojoj tamnozelenoj boji.

Ova vrsta paprati preferira vlažna područja i raste najbolje u polusjeni ili sjeni. Najčešće se nalazi u šumama, vlažnim područjima ili uz obale rijeka. Dicksonia “Antarctica” je otporna na hladnoću i može podnijeti niske temperature, što je čini popularnom biljkom i u područjima s umjerenom klimom.

Rast je spor, ali kontinuiran. Biljka formira krošnju koja se s vremenom širi i postaje impresivna. Stariji primjerci mogu imati visinu do 15 metara i pružaju dojam pretpovijesnog izgleda.

Ova vrsta paprati može se uzgajati i u vrtovima, ali zahtijeva posebnu njegu. Preferira dobro drenirano tlo bogato organskom tvari. Redovito zalijevanje održava tlo vlažnim, a dodavanje malča pomaže u zadržavanju vlage. Održavanje konstantne vlažnosti i zaštita od jakih vjetrova bit će ključni za uspjeh uzgoja  u vrtu.

Ukratko, Dicksonia “Antarctica” je impozantna vrsta paprati koja se ističe svojim visokim stabljikama i pernatim tamnozelenim lišćem. Njen prepoznatljiv izgled čini je popularnom u vrtlarstvu, a može biti prekrasan dodatak šumskim vrtovima ili vlažnim područjima. Pravilna njega i pažnja osigurat će da ova biljka donese iznimnu ljepotu i eleganciju na odabrano mjesto.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.