CEDRUS DEODARDA “Prostrata”

SKU: 3205

SADNJA:  teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

VELIČINA SADNICE:  fi 34 cm/ 130 cm

160,00 Besplatna dostava!

1 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

CEDRUS DEODARDA “Prostrata”

CEDRUS DEODARDA “Prostrata, poznat i kao prostorni ili puzavi cedar, je nisko rastuća, zimzelena četinjača koja je cijenjena zbog svog atraktivnog oblika i izdržljivosti. Ova sorta cedra je idealna za pokrivanje tla i za upotrebu kao ukrasna biljka u vrtovima i parkovima.

🌲 Ključne Značajke:

 • Visina i Širina: ‘Prostrata’ može narasti do visine od 30 do 60 cm, ali se može proširiti do širine od 2 do 3 metra, stvarajući gusti tepih zelenila.
 • Lišće: Iglice su mekane, srebrno-plave do zelene boje, što dodaje teksturu i boju zimskom vrtu.
 • Grane: Grane su niske, prostiru se po tlu i stvaraju gusti pokrov, čineći ga izvrsnim za pokrivanje tla i kontrolu erozije.

🌿 Uvjeti Uzgoja:

 • Svjetlost: Preferira puno sunce, ali može tolerirati djelomičnu sjenu. Najbolje uspijeva na sunčanim mjestima.
 • Tlo: Dobro drenirano tlo je ključno. Može rasti u različitim tipovima tla, uključujući pjeskovita, ilovasta i glinasta tla, ali ne voli zadržavanje vode.
 • Zalijevanje: Otporan je na sušu kada se jednom uspostavi, ali će bolje rasti uz redovito zalijevanje. Pazite da tlo bude vlažno, ali ne preplavljeno.
 • Otpornost: Otporan je na sušu, hladnoću i urbane uvjete. Može podnijeti niske temperature, što ga čini prikladnim za različite klimatske uvjete.

🌿 Njega i Održavanje:

 • Orezivanje: Nije potrebno često orezivanje, osim za održavanje oblika i uklanjanje oštećenih grana. Orezujte u kasnu zimu ili rano proljeće.
 • Prihranjivanje: Prihranjivanje nije nužno, ali može koristiti uravnoteženo gnojivo u proljeće za poticanje rasta.
 • Štetočine i Bolesti: Relativno otporan na štetočine i bolesti, ali redovito pregledavanje može pomoći u rano otkrivanju problema.

🌿 Primjena u Vrtu:

 • Dekoracija: Izvrstan za rock vrtove, obronke, terase i kao pokrivač tla. Njegov niski, prostorni rast čini ga idealnim za korištenje na mjestima gdje želite spriječiti korov.
 • Kontrola Erozije: Koristan za sadnju na padinama gdje može pomoći u sprječavanju erozije tla.
 • Ukrasne Posude: Može se saditi u velikim posudama ili žardinjerama za ukrašavanje terasa i balkona.

🌿 Preporuka:

Cedrus deodara ‘Prostrata’ je atraktivna i izdržljiva biljka koja može dodati teksturu, boju i funkcionalnost vašem vrtu. S minimalnom njegom, ova zimzelena četinjača će ostati lijepa i zdrava, pružajući vam dugogodišnje zadovoljstvo.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.